120 milliós óvodának örülhetnek a pécsi horvátok

Ennyit költött rá az Országos Horvát Önkormányzat a Miroslav Krleza Horvát Oktatási Központ ovijára. Ez egyébként Pécs egyik legkedveltebb óvodája, most is 63 kisgyerek jár oda. A pécsi horvát óvoda eddig egy családi ház jellegű épületben működött, ami igen csak szűkös volt, ráadásul nehezen is lehetett megközelíteni.

Befejeződött a pécsi horvát óvoda bővítése, komplex infrastrukturális fejlesztése. A beruházás az Európai Unió támogatásával valósult meg, ami 120 millió forintos támogatást jelent. Az Országos Horvát Önkormányzat saját költségvetéséből 82,8 millió forint önrésszel járult hozzá a megvalósításhoz.

hirdetés

A projekt keretében a Miroslav Krleža Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium fejlesztése, kapacitásbővítése valósult meg ingatlankiváltással, mely során egy 80 férőhelyes óvodai intézmény jött létre a meglévő 3 óvodai csoportszoba mellé 1 új óvodai csoport létesítésével, a pécsi Acsády Ignác 8. szám alatt. A projektnek köszönhetően tornaszoba, melegítő konyha, egyéni fejlesztő szoba, csoportokat kiszolgáló helyiségek létesültek, valamint az épületet körülölelő udvar gyermekjátékokkal újult meg. Az intézmény energetikai korszerűsítés mellett teljes akadálymentesítésen esett át.

A meglévő épület hasznos alapterülete 513 m2 volt, a négy csoportos óvoda elhelyezéséhez 296 m2 bővítésre volt szükség, ezért a déli szárnyon emeletráépítés készült az északi szárny keleti végén lévő axissal növelve.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter