Fantasztikus kutatás: ülve vizel a pécsiek többsége!!!

Évtizedes, tán évszázados titok lepleződött le most kutatóknak köszönhetően. Minden kiderül a vizelésről. A pécsiek T.E.R.M.É.S.Z.E.T.E.S.E.N ebben is különlegesek. 

1000 fős országosan reprezentatív kutatást végzett januárban egy tisztítószer gyártó megbízásából a Kutatópont a magyar lakosság otthoni higiéniai szokásairól – számol be erről a nagyszerű és hiánypótló kutatásról a Blikk. A 18 évnél idősebbek körében készült felmérés szerint a WC tisztasága és a higiéniája rendkívül fontos minden demográfiai csoport számára, 10 magyarból egy ugyanakkor elmulasztja a WC használat utáni otthoni kézmosást és mág sok minden mást is.

hirdetés

Akit érdekel részletesen is, hogyan használják honfitársai a mellékhelyiséget az kattintson, most csak a LÉNYEGRE koncentrálunk: vagyis a pécsiek egyedülálló vizelési szokásaira. Előzetesen pár fontos alap:

100-ból 4 háztartásban nincs WC Magyarországon

A WC-k többségében nem fából van a deszka

10-ből 1 magyarnál elmarad az otthoni kézmosás

A WC-n az újságolvasás őrzi előnyét az okoseszközökkel szemben, de az Észak-Alföldön könyvet is szívesen olvasgatnak kakilás közben.

pisilés

Magyar férfi állva vizel, kivéve, ha pécsi 

A megkérdezett férfiak közel kétharmada (63%) állítása szerint állva vizel, míg bő egyharmaduk (37%) ülve. A Dél-Dunántúl régióban – Pécsett is – azonban szignifikánsan magasabb az ülve vizelő férfiak aránya (53%). Vizelésre a magyarok túlnyomó többsége (86%) csak 1-2 percet fordít az életéből alkalmanként, míg székelés esetén a legtöbben (62%) 3-5 percre csukják magukra a WC-ajtót – derül ki a Domestos kutatásából.

(via Blikk)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter