145 millióért nyit ajándékboltot Pécs

A Városháza aljában alakítják ki a shopot, ami egyben turisztikai pont is lenne. A több száz négyzetméteres helyiségben korábban Matyi Dezső ABCD-je volt.

Pályázati pénzből akarja megoldani a pécsi önkormányzat az ajándékbolt kialakítását.

hirdetés

A város számára kiemelt fontosságú, hogy a turisták előtt úgy tudjon megjelenni, hogy teljes képet biztosítson, mind a kínálatáról, turisztikai szolgáltatásairól. Emiatt fontos egy „integrált információs pont” létrehozása, amelyben egyszerre jelennek meg a jegyértékesítés, programajánlási, kikapcsolódási és vásárlási lehetőségek – mondta Páva Zsolt.

Pécs polgármestere szerint a tavaly nyáron kiürült a volt Alexandra könyvesbolt mind elhelyezkedése, mind fizikai adottságait tekintve méltó helyszíne lehet egy reprezentatív városi arculattal kialakított információs pontnak.

Mi lesz benne?

Igazából a helyiség földszintje lesz az érdekes, mert itt lesz minden, ami fontos lehet egy turistának, vagy annak, aki Pécsre keveredett.

Itt alakítanak ki egy klasszikus információs pontot, ahol a vendégek 4 munkaállomáson kapnak teljes képet a városi programokról, múzeumi kínálatról, jegyvásárlási lehetőségről, kombinált jegycsomagokról, szál- lás és közlekedési lehetőségekről.

Ezek mellett lesz egy ajándékbolt is, ahol a turisták a jellegzetes pécsi termékeket (sör, itóka, bor, pólók, kesztyű, stb.) vásárolhatják meg.

Lesz még egy kisebb kávézó is, de hogy alkoholt lehet-e majd kapni, az egyelőre kérdéses.

Az egészet a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. fogja üzemeltetni.

Ha minden az önkormányzat elképzelései szerint alakul, és persze nyernek a vonatkozó kormányzati pályázaton, akkor idén őszre elkészülhet a PécsShop (amit csak mi neveztünk el így).

Az ellenzék aggódik

Az LMP szerint “érdekes”, hogy a város legjobb részén álló ingatlant nem lehet kiadni, míg az MSZP-s Gulyás Emil szerint nem ártana felkészülni az üzemeltetésre is, mert számára kérdéses, hogy ez gazdaságosan működtethető lesz-e. A Fidesz volt kistesója, az Összefogás Pécsért Egyesület pedig azt kifogásolta, hogy szerintük hasraütésszerű a terv és a különféle pályázati pénzek elköltése is. 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter