150 állattal nyit a RepZootic, egy új állatkert Pécs mellett!

A Pécsvárad melletti Erdősmecskén április elsején nyílik meg a magánállatkert 2 hektáros területen. A tulajdonos egy belga-flamand házaspár, akik Belgiumból telepítették át állatkertjüket.

Farkasok, rókák, mongúzok, ormányosmedvék, nyestek, madarak és hüllők – egyebek mellett ezzel a kínálattal nyit a első baranyai magánállatkert, amely a napokban kapta meg az engedélyt. Itt nem lesznek elefántok és oroszlánok, a házaspár olyan állatkertet fog létrehozni, ahol

hirdetés

a látogatók minden állatot megsimogathatnak, a gyerekek pedig játszhatnak is velük, nem csak a rácsokon át nézegethetik.

Sharon Oplinus (24) és férje, Guy Degrande (33) az észak-belgiumi Roeselare-ból költöztek a 400 lelkes Erdősmecskére, amit a kedvező ingatlanárak miatt választottak ki. Belgiumban nem találtak megfizethető helyet, ezért választották Magyarországot. A Pécs közeli faluban 6 millió forintért vették meg azt a 2 hektáros területet, ahol az állatkertet is felépítették.

repzootic2

hirdetés

“Nem akartuk feladni tervünket, tudtuk, hogy hatalmas kockázatot vállalunk, de az álmaink fontosak – mondta a házaspár a legnagyobb belga liberális napilapnak a Het Laatste Nieuws-nak.

Első látásra beleszerettek az országba, 2016 októbere óta élnek Erdősmecskén. Azt mondják, Belgiumban nincsenek boldog emberek: mindenki siet és stresszes életet él. Amikor először látogattak ide, nagyon meglepődtek, hogy mindenki mennyire barátságos és segítőkész.

Guy és Sharon ,amikor rászánták magukat a külföldi kalandra, egy szót sem tudtak magyarul, de ez nem is zavarta őket. Az állatkert honlapja és a facebook oldala egyelőre csak angolul és flamandul olvasható.

“Ez nem csak a látványról szól, hanem a tapasztalatokról és a nevelésről.

Diákokat vonunk be az állatok gondozásába, és iskolai csoportokat is fogadunk” – mondta a belga napilapnak Sharon Oplinus, aki nagyon hálás több magyar szakembernek, akik sokat segítettek, hogy megnyithassák saját állatkertjüket.

repzootic1

UPDATE: Komlón is van

Cikkünk megjelenése után tudtuk meg, hogy Komlón is létezik már egy magánállatkert, a Mini ZOO Komló. Közölték, állatkertjük 2016 októberében nyitotta meg kapuit, de már előtte is nyitott volt az érdeklődők számára. Sok év munkával, magyar magántőkéből és magánkezdeményezés útján épült fel és nyitott meg. Máig magánkézben van és máig nyitott kapukkal várja látogatóit.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter