150 éves német multi jön Pécsre

A Hellmann Worldwide Logistics 134 országban van jelen és mintegy 15 000 alkalmazottal kínál szállítmányozási és fuvarozási szolgáltatásokat ügyfeleinek világszerte. Pécsett elsősorban pénzügyi szolgáltatásokat nyújtanak majd.

Úgy látszik, Csizi Péter nem nyaral és nagyon beindult. Ezúttal egy német multinacionális céget mutatott be Pécsett, akik a városban nyitnak új részleget.

– Elsődleges feladatunk, hogy minden lehetséges módon érjük el, új munkahelyek legyenek Pécsett, indítsuk be a helyi gazdaságot. Erről szól a Pécs2020 Program és a Pécs-Kormány megállapodás is. Az amerikai Harman pár hete érkezett Pécsre, most pedig örömmel jelentem be, hogy ezúttal egy csaknem 150 éves német cég, a Hellmann Worldwide Logistic választotta városunkat – mondta Csizi Péter péntek reggeli sajtótájékoztatóján.

Pécs országgyűlési képviselője szerint ez a cég elsősorban a fiatalok számára és a nyelveket beszélő frissen végzett közgazdászok számára jelent majd jövőképet és lehetőséget.

A Hellmann Worldwide Logistics 134 országban van jelen és mintegy 15 000 alkalmazottal kínál szállítmányozási és fuvarozási szolgáltatásokat ügyfeleinek világszerte. Az anyacég jelenleg Erópában hajt végre egy átstrukturálást, amelynek keretén belül a Hellmann Shared Service Center-t jelölte ki központi európai szolgáltató egységeként, így került szóba a pécsi terjeszkedés ötlete.

– Körbejártuk az országot tavaly és azért választottuk Pécset, mert itt megvan minden, ami a cég számára fontos. A több ezer fiatal, tehetséges és képzett egyetemista, a nyitott és segítőkész városvezetés, amely a különféle támogatások, pályázati lehetőségek felkutatásában segített, így nagyon jó kapcsolatot tudtunk kialakítani a Közgazdaságtudományi Karral is – magyarázza Sata Előd.

Hellmann Shared Service Center Kft. ügyvezetője szerint Pécsett pénzügyi és egyéb szolgáltatásokat nyújtanak majd elsősorban az anyacég számára. Száznál is több munkatársra lesz szükségük az indulás után nem sokkal, elsősorban a Pécsett végzett egyetemistákra alapoznak, akik rendelkeznek pénzügyi, számviteli, könyvelési, közgazdaságtudományi és IT-s ismeretekkel.

A napokban megkezdődött a munkatársak toborzása is.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter

Google Plus