170 pécsi család kapott tűzifát a várostól ingyen

Az elmúlt évek gyakorlatait folytatva idén is ingyen kapnak 1,5 köbméternyi tűzifát rászoruló családok Pécsett városi forrásból – jelentette be Páva Zsolt polgármester.

 A városvezető elmondta: összesen 170 családnak biztosítottak szociális alapon tűzifát városi forrásból a városüzemeltetési társaság segítségével, a kiszállítás éppen most zárul, aki igényelte, annak segítettek a szállítók, például néhány család esetében pincébe, lépcsőházba kellett becipelni a fát.

hirdetés

– A rászoruló családok kiválasztásában segítségünkre voltak a szociális központok, karitatív szervezetek és önkormányzati képviselők is. Bízunk benne, hogy az átlagosan egy havi fűtésre elegendő tűzifa minden családban jó szolgálatot tesz majd – mondta Páva Zsolt, mikor egy postavölgyi családhoz érkezett meg egy szállítmány hétfőn.

Tűzifa

A polgármester hozzátette: Pécsett folyamatosan egyre több tűzifát sikerült térítésmentesen átadni a családoknak. A néhány évvel ezelőtti pár tucat köbméter után az utóbbi három évben már több mint 250, idén 270 köbméter fát tudtak így kiosztani.

A kiszárított tűzifát a Biokom NKft. a zöldterületi és erdőgazdálkodási éves tevékenysége során tudták összegyűjteni, ahol szükség volt rá, oda már hasogatott, apróbb fát vittek.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter