2 milliárdos rák központ nyitott Pécsen

Onkológia_új_épület

Megindul a gyógyítás a PTE vadonatúj Onkoterápiás Intézeténben, amely még építészetileg is érdekes és látványos. Évente több ezer daganatos beteget tudnak itt kezelni Baranya és Tolna megyéből.

Több, mint 2 milliárd forintból építették fel a térség legmodernebb Onkoterápiás központját, ahol az utolsó csavarig és műszerig minden új. Az építészek úgy tervezték, hogy a teljes épület akadálymentes, sőt még a szomszédos épület is könnyen megközelíthető kerekesszékkel.

hirdetés

– A modern kor követelményeinek megfelelő eszközparkkal, egy korszerű gyógyszer összeállító egységgel és egy izotóp laboratóriummal felszerelve, valamennyi onkológiai kezelést egy épületegyüttesben tudunk elvégezni – magyarázta az átadón Mangel László, az Intézet vezetője.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere kifejtette, büszke arra, hogy a régió legmodernebb gyógyító központja ez, ami „nem magától jött létre”, hanem egy 2009 óta tartó, tudatos, jövőre koncentráló stratégiai gondolkodás részeként, amely meghatározza az önkormányzat és a Pécsi Tudományegyetem együttműködését és fejlesztéseit.

Onkológia_eszköz

A Pécsi Tudományegyetem Onkoterápiás Intézetében napi szinten közel háromszáz ambuláns beteget látnak el, mintegy 150 sugár- és félszáz infúziós kezelést végeznek, és összesen 55 fekvőbeteget tudnak egyszerre ellátni.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter