200 milliós hajléktalan szállót nyitottak Pécsen

Kényelmesebb, szebb és jobb lett az 50 férőhelyes „menedék”, viszont 1500 fedél nélküliről kell gondoskodni Pécsen.

A döntő részben európai uniós és hazai pályázati támogatást élvező, 200 milliós pécsi beruházás hivatalos megnyitóján ott volt az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

Czibere Károly beszélt a rezsicsökkentésről és “az adósrabszolgaság elleni küzdelemről”, meg sok egyébről, ezzel nem is húznánk az időt most, mert nem lenne értelme.

hajléktalan szálló3

Őri László pécsi alpolgármester viszont már a lényegről beszélt, ő azt hangsúlyozta az átadón, hogy a pécsi önkormányzat immár 25 éve működtet komplex szociális ellátórendszert a városban, “amelyet jelentős összegekkel támogat és folyamatosan fejleszt is”. Ennek kettős célja van – mondta, egyrészt gondoskodnak a nehéz helyzetbe jutott emberekről, másrészt viszont védik a pécsieket és a rendet.

A döntő részben európai uniós és hazai pályázati támogatást élvező pécsi beruházás keretében az ingatlant akadálymentesítették, falait hőszigetelték, nyílászáróit lecserélték, újabb szintet építettek rá, benne közösségi helyiségeket, új lakószobákat alakítottak ki. A szálló kapacitása negyvenről ötven személyesre nőtt, nagyobb lett az egy főre jutó lakóterület, a hajléktalanok az átalakítások, és a kapcsolódó képzések révén könnyebben jutnak információkhoz, nagyobb eséllyel kaphatnak állást is.

hajléktalan szálló2

A helyet a Támasz Alapítvány működteti, a szervezet 1500 pécsi hajléktalannal van napi kapcsolatban. Az ő ellátásukat szolgáló komplex intézményrendszer egyébként egyedülálló a Dél-Dunántúlon.

(via MTI)

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Kövess minket, és Te sem maradsz le az érdekes hírekről!

Facebook

Twitter