2024-ig támogatja a város Kenderesi “Sajtburesz” Tamást!

Szerződést kötött Páva Zsolt a pécsi világklasszis úszóval, a csomagban olyan támogatások vannak, amelyek garantálni tudják a sportoló előmenetelét, azt a célt, hogy világbajnoki, akár olimpiai bajnoki címek kerüljenek segítségével Pécsre – közölték. Többek között prémiumrendszer elvén működő támogatás, utazási, lakhatási támogatás, orvosi csapat biztosítása szerepel a megállapodásban.

Kenderesi Tamás, a PSN Zrt. Sportiskola olimpia bronzérmes úszója, dr. Páva Zsolt polgármester és Vári Attila vezérigazgató 2024-ig szóló, háromoldalú megállapodást írt alá december 19-én.

hirdetés

– A pécsi önkormányzat mindig is kiemelten kezelte a sportot, hangsúlyos figyelmet szentelünk a tehetséggondozásnak, az utánpótlás-nevelésnek, illetve a kiemelkedő képességű és eredményű sportolók versenyeztetésének, sportértékei hosszú távú megőrzésének – mondta Páva Zsolt. – A város mindannyiuk számára igyekszik a lehetőségeihez mért legjobb feltételeket megteremteni, sportkarrierjük és jövőjük építéséhez minden támogatást megadni, amelyet egyéni sportszerződésekben garantál – mondta.

Tehetségekkel és eredményekkel pedig bővelkedik a város egyik legfiatalabb, ám máris legjelentősebb sportszervezete, a PSN Zrt. Sportiskola, elég, ha csak a négyszeres olimpikon sportlövő Csonka Zsófiára, a Világkupákon sorozatban jeleskedő rövidpályás gyorskorisokra, Knoch Viktorra és Burján Csabára, a triatlonos Bicsák Bencére, a Világkupa-győztes Bali Dánielre – és természetesen idei két riói érmesére, a paraúszó Konkoly Zsófiára és az úszó Kenderesi Tamásra gondolunk.

kenderesi02

A szerződés 8 évre szól, amely “méltó juttatáscsomaggal igyekszik hozzájárulni a kiváló sportoló fejlődéséhez, eredményeinek további javulásához.” Vári Attila, a PSN Zrt. vezetője azt mondta, a csomagban olyan támogatások vannak, amelyek garantálni tudják a sportoló előmenetelét, azt a célt, hogy világbajnoki, akár olimpiai bajnoki címek kerüljenek segítségével Pécsre. Többek között prémiumrendszer elvén működő támogatás, utazási, lakhatási támogatás, orvosi csapat biztosítása szerepel a juttatások között.

Csizi Péter országgyűlési képviselő is ott volt a megállapodás kötésénél. Szerinte Kenderesi Tamás támogatása azért is kulcsfontosságú Pécs számára, mert jelenleg is a világ élvonalába tartozik a klasszis úszó, s karrierjében bőven benne vannak világbajnoki címek vagy akár olimpiai aranyérmek is.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter