24 milliárdból épít Egyetemi Negyedet a PTE

A külföldi diákok megduplázása a cél, de a pénzből azért jut a klinikák modernizálására is. 

Példátlan fejlesztés előtt áll a Pécsi Tudományegyetem (PTE), ami megalapozhatja a felsőoktatási intézmény jövőjét – jelentette ki Bódis József rektor kedden a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón. Felidézte, hogy a PTE mintegy 24 milliárd forint kormányzati forrást fordíthat idéntől 2019-ig a külföldi hallgatók számának jelentős növelésére, az oktatás minőségének emelésére, campusfejlesztésre és a klinikum modernizációjára.

hirdetés

A rektor arra is kitért, hogy bár a Modern városok program keretében megvalósuló fejlesztések zászlóshajója a pécsi orvosképzéshez kötődik, a teljes program számos más – elsősorban idegen nyelven folyó – képzést is érint.

A fejlesztések keretében modernizálják a klinika Rákóczi úti épületeinek egy részét, illetve az egészségtudományi kar épületegyütteseit.

A fejlesztésnek köszönhetően a jelenlegi mintegy 2700-ról 2020-ig ötezerre emelkedhet a Pécsen tanuló külföldi hallgatók száma.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere az eseményen azt mondta, a PTE fejlesztése révén a baranyai megyeszékhely is erősödni tud, jelentősége tovább növekedhet.

Ha valakit netán érdekelne, hogy melyek a világ legmenőbb egyetemi campusai, az IDE klikkoljon.

(MTI, Borítóképünk illusztráció)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter