40 ezerre büntették meg Páva Zsoltot a rendőrök

Amiért a rendőrkonvojban a pécsi polgármesteri autón is kék villogó volt.

Az RTL borította a bilit először, nekik szúrt szemet, hogy a Magasház nagypénteki “látvány bontásán” a pécsi polgármester autóján kék villogó volt. Ennek használatához viszont speciális engedélyre van szükség, de ez persze nem volt Pávának – oknyomozták ki.

hirdetés

A rendőrség eljárást is indított napokkal később, amiért kék villogóval az autóján vezette fel a Magasház bontásáról távozó teherautót Páva. Mondjuk, épp egy rendőrautó ment a pécsi polgármester előtt a sorban, de akkor a rendőröket nem zavarta a kék lámpa.

páva zsolt

magashaz, hl, 1

Páva Zsolt sajnálja

“Az volt a célunk, hogy a pécsiek szempontjából egy történelmi jelentőségű tevékenységre, a Magasház bontására felhívjam a figyelmet. Amennyiben hibáztam, a rendőrségi eljárás eredményét tudomásul fogom venni, az eljárásban közreműködök” – közölte még korábban a polgármester.

A 40 ezres bírságot befizette.

Félreértés történhetett – írta korábban a Pécsi Újság. Információik szerint ugyanis a médiaesemény előtt Páva Zsolt és Korontos Zoltán, Pécs rendőrkapitánya csak szóban egyeztetett a villogó használatáról, írásos engedély nem született.

Korontos szavait viszont úgy értelmezte Páva, hogy számára engedélyezi a használatot, ellenben a rendőrkapitány arra gondolt, hogy a rendőrök fogják majd használni a megkülönböztető jelzést saját autóikon.

A teória ott hibázik, hogy ez esetben a Páva autóját felvezető rendőrök miért nem szóltak a helyszínen a polgármesternek, hogy gondjuk van a villogóval. Vagy ők is félreértették a rendőrkapitányt?

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter