400 ezret fizethet az állatkert vezetője, amiért lelőtte a szökött farkast

Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség 2016. február 3-án kelt határozatában egy fokozottan védett szürke farkas engedély nélkül történő elpusztítása miatt 400 000 forint természetvédelmi bírság megfizetésére kötelezte az elkövető magánszemélyt – közölte a főfelügyelőség az Indexszel.  A határozatot az ügyfél átvette, az jogerőre emelkedett.

A ritka szürkefarkas még október 31-én szökött meg a pécsi állatkertből – igen kalandos körülmények között. Végül két napos üldözés után maga a pécsi ZOO vezetője lőtte le egy távcsövessel.

hirdetés

Szatyor Miklóst akkor a fél ország utálta, a másik fele viszont egyetértett vele. Sőt, Magyarország legismertebb farkasszakértője és idomárja szerint csak egy “laikus idióta gondolhatja, hogy az igazgatót ki kellene rúgni, vagy hogy az állatot el lehetett volna kábítani”. Majd azt mondta Horkai Ferenc, hogy “menjenek a picsába a méregzöld állatvédők – órási vitát kiváltva ezzel.

Tavaly karácsony előtt pár nappal a rendőrség lezárta, pontosabban megszűntette a “természetkárosítás” miatt indított nyomozását, mivel szerintük nem történt bűncselekmény. Igazi karácsonyi ajándék lehetett ez a pécsi ZOO vezetője számára. Mivel azonban fokozottan védett fajról van szó, a környezetvédelmi főfelügylőség eljárást indított az ügyben. És most 400 ezerre bírságolták Szatyort.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter