400 millióból újítja fel az önkormányzat az uránvárosi SZTK-t

Eszközbeszerzésekkel és a szakrendelők belső felújításával hamarosan megkezdődik a Veress Endre utcai rendelőintézet megújításának első üteme, emellett pedig megnyílik az Pécsi Egészségfejlesztési Iroda is, amely a betegségek megelőzésében kap szerepet. 

 Őri László, az egyik pécsi alpolgármester a Veress Endre utcai rendelőintézetnél tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a pécsi Egyesített Egészségügyi Intézmények Veress Endre utcai épületében a közeljövőben két projekt keretében közel 400 millió forintot fordítanak a betegellátás fejlesztésére.

hirdetés

Egy 90 millió forintos pályázat keretén belül létrejön a Pécsi Egészségfejlesztési Iroda, amely a városban és összesen 40 településen élőt szolgál ki prevenciós intézkedésekkel, hogy a betegségek fő kiváltó okait, az elhízás, a szív- és érrendszeri, a mentális problémákat kezeljék. A program öt éven át tart, ez alatt több tízezer embernek is segítséget nyújthatnak szakemberek – a remények szerint.

Mindezek mellett már közbeszerzés alatt van két további pályázat. Ezek keretében

160 millió forintból lehet fejleszteni az uránvárosi rendelő eszközparkját. Többek között kardiológiai ultrahangot, a neurológiai vizsgálatokban használható ENG-berendezést, szemészeti OCT-gépet, nőgyógyászati ultrahangot is beszereznek. Emellett további 100 millió forint juthat a szakrendelők belső felújítására, így jóval komfortosabb körülmények várják majd a betegeket, az orvosokat.

– Mindezek a programok jelentik a nyugati városrészi intézet fejlesztésének első ütemét, hiszen további több százmillió forintból az épület teljes energetikai korszerűsítése is céljaink között van – tette hozzá Őri.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter