410 milliót hozott a Jézuska Komlónak!

Iparterületet fognak bővíteni a pénzből.

410 millió forintnyi brüsszeli pénz ütötte a komlói önkormányzat markát, a pénzből a Nagyrét utcai iparterületet fogják bővíteni – tudtuk meg.

hirdetés

“Meg szeretnénk építeni mindent, amire a majdani beruházóknak és az ipari terület dolgozóinak szüksége lehet”

– mondta  a polgármester.

– Út, járda, buszmegálló készül majd és természetesen a hiányzó közműveket is megcsináljuk. Lesz víz, gáz, villany és biztonságos csapadékelvezető-rendszer is. Mivel az önkormányzat jelenleg szűkében van ipari célra is használható területeknek, ezért a jövőbeni munkahelyteremtő beruházásokhoz kulcsfontosságú, hogy az ipar, gazdaság területén kellően befektetővonzó körülményeket teremtsünk” – sorolta Polics József.

A területen már most is több üzem áll, többek között a Rati Kft. rendhagyó energetikai megoldásai révén országos hírnévre szert tett gyártócsarnoka. Több mint tucatnyi, nevesítetten is gazdasági célú telek azonban még értékesítésre vár. Az önkormányzati tulajdonú területek hasznosítása előtt tornyosuló legnagyobb akadály az infrastruktúra hiánya volt – közölte az önkormányzat, ami szerint a most elnyert pénz erre a problémára kínál megoldást.

Az építkezés jövő év közepén indulhat el.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter