4,59 milliárdot ad a Kormány Pécsnek

A Pécsi Vasutas Sportkör pályáinak és épületeinek fejlesztésére 2019-ig. Ez derült ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Ez eddig egy igen rövidke hír, de szinte a semiből jött – pécsi előzményről legalábbis mi nem tudunk. De hétfőn megtudjuk!

hirdetés

Addig is annyi van, hogy a Magyar Közlönyben megjelentek szerint

“a Kormány egyetért a Pécsi Vasutas Sportkör részére bemutatott és általa megtárgyalt 2017–2019. évekre vonatkozó centenáriumi sportinfrastruktúra-fejlesztési stratégiájával (a továbbiakban: Stratégia) és támogatja annak megvalósítását – az ingatlanszerzésre fordítandó összegen felül – 4 595 721 ezer forint értékben.”

Ha jól hámozzuk ki a szövegből, akkor az állam földterületeket is vásárol a PVSK körül. A nemzeti fejlesztési miniszternek ugyanis gondoskodnia kell arról – szól a Közlöny, hogy

“a Stratégia megvalósításának helyszínéül kijelölt ingatlanok vonatkozásában a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Magyar Államvasutak Zrt. útján tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a Verseny utcai kosárlabdacsarnokhoz (7622 Pécs, Verseny u. 2.) tartozó, 19157/4 helyrajzi számú ingatlanból a kosárlabdacsarnok alatti és az előtte lévő földterület (a rajta lévő épületekkel együtt) a Verseny utcáig, önálló ingatlanként a Magyar Állam tehermentes tulajdonába kerüljön.”

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter