50 emberre van szüksége annak a német cégnek, ami Pécsre költözik

Mindezt 533 millió forintból hozzák össze, amihez a kormány 106 milliót tett hozzá. A Viessmann csoportról van szó.

Tegnap jött egy sajtótájékoztatóra szóló meghívó a pécsi önkormányzattól, hogy kedd délután Decsi István alpolgármester lerántja a leplet arról az “újabb német cégről”, ami Pécsre jön. Ma viszont beelőzte őt Szijjártó Péter és Csizi Péter Budapesten (utóbbi Facebookján is alaposan beszámolt minderről), vagyis lelőtték a showt, és elmondtak mindent. Az MTI pedig szét is terítette mindenhol.

hirdetés
Budapest, 2017. június 6. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Michael Weber, a Viessmann üzleti támogató központjának vezetője és Beck Andor, a Viessman Csoport hazai leányvállalata, a Viessmann Technika Dombóvár Kft. ügyvezetője (b-j) a Viessmann új magyarországi beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a minisztériumban 2017. június 6-án. A termelés után szolgáltatási tevékenységét is Magyarországra hozza a német fűtési, hűtési és ipari hőszolgáltató rendszereket gyártó cégcsoport. A Pécsett 533 millió forintból megvalósuló szolgáltató központhoz a magyar kormány 106 millió forint támogatást ad. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Budapest, 2017. június 6.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Michael Weber, a Viessmann üzleti támogató központjának vezetője és Beck Andor, a Viessman Csoport hazai leányvállalata, a Viessmann Technika Dombóvár Kft. ügyvezetője (b-j) a Viessmann új magyarországi beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a minisztériumban 2017. június 6-án. A termelés után szolgáltatási tevékenységét is Magyarországra hozza a német fűtési, hűtési és ipari hőszolgáltató rendszereket gyártó cégcsoport. A Pécsett 533 millió forintból megvalósuló szolgáltató központhoz a magyar kormány 106 millió forint támogatást ad.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Mint ma kiderült, a termelés után szolgáltatási tevékenységét is Magyarországra hozza a német Viessmann csoport,

a pécsi 533 millió forintos beruházáshoz a magyar kormány 106 millió forint támogatást biztosít

– jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

Szijjártó Péter hozzátette:

a beruházással 50 új munkahelyet is létrehoz magasan kvalifikált emberek számára

a fűtési, hűtési és ipari hőszolgáltató rendszerek egyik nemzetközileg is vezető gyártója.

Michael Weber, a Viessmann üzleti támogató központjának vezetője elmondta, a pécsi szolgáltatóközpontból szerviz-támogatást és tanácsadást nyújtanak először német, majd nemzetközi ügyfeleknek.

Beck Andor, a Viessmann Csoport hazai leányvállalata, a Viessmann Technika Dombóvár Kft. ügyvezetője elmondta, hogy 24 éve van jelen a cég Magyarországon, 2007-ben helyezték Dombóvárra a termelés egy részét. Elmondása szerint

Pécs mellett szólt a több mint 22 ezer hallgató az egyetemen,

illetve az, hogy kedvező a némettudással rendelkezők aránya a régióban, a város kiváló ipari parkkal és szolgáltatásokkal rendelkezik, valamint azokkal az ingatlanokkal, amelyekben várhatóan 2017 őszén megkezdhetik a szolgáltatásnyújtást.

18953362_1477497822307273_3144870292065886999_o

Fotó: Csizi Péter Facebook

Csizi Péter (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője kiemelte a sajtótájékoztatón, hogy

ma már több mint ezren dolgoznak a pécsi szolgáltatóközpontok valamelyikében,

és a mostani bejelentés is mutatja, jól vizsgázott a város a befektetések vonzásában. (MTI)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter