500 millióból húzza újra az önkormányzat a Budai Nagy Antal úti ovit és bölcsit

Közel 80 százalékos készültségben van a Budai Nagy Antal utcai óvoda és bölcsőde félmilliárd forintos fejlesztési forrásokból finanszírozott teljes felújítása – derült ki azon a munkaterület-bejáráson, amelyen Páva Zsolt polgármester vett részt és adott rövid tájékoztatást a munkálatokról hétfőn – közölte az önkormányzat.

Pécs polgármestere a bejáráson azt mondta, korábban a városvezetés célul tűzte ki, hogy a pécsi óvodákat, bölcsődéket azok állaga szerint rangsorolva folyamatosan felújítja egy többéves program keretében.

hirdetés

Páva óvodában

– A rendelkezésre álló fejlesztési források jelentős részét ilyen célokra kívántuk megszerezni, aminek ma már számos eredménye van városszerte, hiszen

több mint egy tucat óvoda és bölcsőde újult meg Pécs legkülönbözőbb területein közel 2,5 milliárd forint értékben.

A legfőbb cél, hogy az intézmények energiatakarékosakká váljanak, kívül-belül tükrözzék a kor színvonalát, hosszú időn keresztül korszerűek és kényelmesek legyenek – mondta a városvezető.

A Budai Nagy Antal utcai óvoda és bölcsőde felújítása nyárra várhatóan teljesen befejeződik.

Fotó: Páva Zsolt Facebook

Fotó: Páva Zsolt Facebook

Az épületek hőszigetelése mellett a nyílászárókat és a belső burkolatokat is kicserélik,  de modernizálják a fűtési és használati melegvizet és a világítást is. Új gyerek vécék is lesznek majd, valamint orvosi és elkülönítő helyiségek, illetve foglalkoztató csoportszobák. Megújul továbbá a bölcsőde és az óvoda konyhája is és az épületeket kereskesszékkel is meg lehet majd közelíteni.

(via Önkormányzati Sajtóanyag)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter