500 milliós váratlan mínuszt kapott Pécs

Átcsoportosításokról döntött a kormány a Nemzeti Stadionfejlesztési Program felülvizsgálata keretében, az erről szóló határozat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

A budapesti Bozsik-stadion fejlesztésére 510 millió forinttal többet szánnak, ezenkívül 690 millió forinttal több jut a kisvárdai sportlétesítmény-fejlesztésre és 325 millióval a békéscsabai beruházásra.

hirdetés

Csaknem 500 millió forinttal kevesebb szerepel ugyanakkor a pécsi és a nyíregyházi stadionberuházás előirányzatában, és egyaránt 239 millióval kevesebbel számolhatnak a győri, a kaposvári, a kecskeméti és a pápai fejlesztéseknél.

A Nemzeti Stadionfejlesztési Program tartalékkerete 427,5 millió forinttal lesz több.

Érdekes, hogy pont tegnap számoltunk be arról, hogy 500 milliós váratlan támogatást kapott Pécs a kormánytól, ráadásul az önkormányzatok között a legtöbbet.

Úgy tűnik számunkra, hogy Pécsen nem fog stadion épülni, ezzel az 500 milliós mínusszal ugyanis már 1 milliárdot vont el a kormány Pécstől. Nyáron írtunk arról ugyanis, hogy akkor is 500 millióval csökkentették a pécsi stadionfejlesztésre szánt pénzt. A PMFC-t ugye kizárták az első osztályból, vélhetően emiatt ugrott a pénz is.

(MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter