500 milliós váratlan támogatást kapott Pécs

Hogy miért és mire, az egyelőre kérdéses. Harkány, Komló és Szigetvár is kapott karácsonyi ajándékot a kormánytól, 300, 200 és 197 milliót.

Harkány esetében lehet tudni, hogy mire fordítják a pénzt, abból turisztikai fejlesztéseket valósítanak meg – közölte a terület országgyűlési képviselője, Tiffán Zsolt. A pénz nagy része egyébként a Harkányi Gyógyfürdő téli strandfürdőjének felújítására megy majd.

hirdetés

A kormány 70 milliárdot takarított meg, ezt a pénzt jórészt a minisztériumok között dobálták szét, de 7 milliárdot az önkormányzatok kaptak. A legtöbbet Pécs “nyerte meg”, de hogy pontosan miért és mire fordítják majd ezt az 500 milliót, arról egyelőre nem tudni. Az önkormányzatnál későbbre ígértek tájékoztatást az ügyben.

UPDATE: Kiderült, mire kell a pénz Pécsen

Ma reggel Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Hoppál Péter és Csizi Péter a város országgyűlési képviselői közös közleményben magyarázták el, mire kell a pénz. Röviden: a költségvetési hiány betömésére, működési költségekre – amit (mármint a hiányt) egyébként már komolyan lefaragtak a korábbi évekhez képest, de még mindig nem teljesen.

Bővebben IDE kattintva lehet elolvasni a teljes indoklást.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter