6 millió eurós brüszeli pályázaton vesz részt a Ledina Kerámia

Úgy néz ki, több egyetemmel és a Magyar Földtani és Georfizikai Intézettel is szoros együttműködést alakíthat ki Pécs legújabb porcelángyára.

Legalábbis erre lehet következtetni ebből a közleményből, amelyet szerkesztőségünknek is megküldtek.

Eszerint a A Ledina Kerámia, a Veszprémi Egyetem Anyagmérnöki Intézete, Pécsi Tudományegyetem Művészeti kara, valamint a Magyar Földtani és Georfizikai Intézet konzorciumi szándéknyilatkozatot ír alá, egy közvetlen brüsszeli pályázaton történő részvételről – számolt be Erdei Viktor, a Ledina Kerámia Kft. ügyvezetője.

A pályázat célja, az épületekben és infrastrutúrákban felhasznált anyagok tartósságának fejlesztése. Ezen belül a konzorcium tagjai az épületkerámiák anyagszerkezetét fogják vizsgálni, és olyan új innovatív megoldások kidolgozására törekednek, amelyek ennek az építőanyagnak a tulajdonságait javítják.

Erdei Viktor elmondta, hogy a Ledina Kerámia Kft-nek eredetileg is célja az építőipari célú kutatás-fejlesztés, az pedig különösen jó hír, hogy mindezt az Európai Unió is jelentős összeggel támogathatja.

A pályázati munkában komoly segítséget nyújt a Magyar Fejlesztési Intézet, és a projektbe szakértőként bevonták Halmos Ferencet, a neves keramikus művészt is.

Erdei Viktor szerint a Ledina Kerámia Kft. nagy hangsúlyt fektet a jövőben a szakképzés fejlesztésére, ezért hamarosan együttműködési megállapodást írnak alá a PTE Művészeti karával és a Pannon Egyetemel is.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter