70 darab E-bringát és töltőállomásokat venne Pécs

És ha ez még nem lenne elég, akkor ezeket ingyen használhatná bárki a városban.

A bringás rendszer a város területén sűrűn létrehozott gyűjtőállomásokból és az azokon elhelyezett, nyilvánosan kölcsönvehető kerékpárokból áll – magyarázta Girán János, az önkormányzat lapjának.

hirdetés

Az alpogármester szerint a bringákat előzetes regisztráció és azonosítás után bárki felveheti majd a gyűjtőhelyekről, és azokat bármelyik tetszőleges – személyeztet nem igénylő – állomáson le is adhatja utána.

A tervek szerint hét gyűjtőállomást alakítanak ki 107 dokkolóhellyel a Zsolnay-negyed és az orvosi kar-természettudományi kar közötti egyetemi kerékpárút nyomvonalán: az egykori 400 ágyas klinikánál, a Barbakánnál, a Széchenyi téren, a Hal téren, a Búza téren, a 48-as téren, valamint a Zsolnay-negyedben. Összesen 70 PEDELEC típusú elektromos kerékpárt állítanak forgalomba – részletezte.

A közbringa-rendszer első ütemével jövő februárra végeznek, de ha lesz rá igény, akkor akár 100 gyűjtőállomást is építhetnek (több száz dokkolóhellyel) később – mondta az alpolgármester.

Az egész 180 millió forintba kerül majd, amit teljes egészében uniós pénzekből – TOP-os forrásokól – szeretne állni az önkormányzat.

(via Pécsma, a fotó illusztráció)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter