70 elektromos közbringa lesz Pécsen

Megkezdődött a „PécsiKe” fantázia nevű pécsi e-közbringa hálózat dokkolóinak telepítése Pécsett – jelentette be dr. Páva Zsolt, a Kossuth téri dokkolóállomásnál. A programban 70 db PEDELEC típusú elektromos kerékpár érkezett Pécsre, melyek a dokkolók telepítésének befejezésekor, április 30-án láthatóak majd. A bringákat júniustól lehet majd használni, és a városban 7 helyszínen lesznek majd dokkolók.

Pécsett, a domborzati viszonyokat figyelembe véve nem hagyományos biciklikkel, hanem elektromos biciklikkel lesznek feltöltve a PécsiKe elnevezésű e-közbringa rendszer dokkolói, hogy a használók a nagyobb emelkedőkön is könnyedén feljuthassanak.

hirdetés

edf

Első ütemben egy alaphálózatot állítanak fel 7 dokkoló állomással, mindegyiknél 10-10 elektromos biciklivel az alábbi helyszíneken:

  • PTE Klinikai Központ – 400 ágyas klinika
  • Barbakán
  • Széchenyi tér
  • Kossuth tér
  • Búza tér
  • 48-as tér
  • Zsolnay-negyed

A bringákat júniustól regisztrációt és azonosítást követően lehet majd használni, de nem ingyen.  A rendszer automatikus működtetésű lesz, nem igényel a helyszíneken személyzetet.

Pécs, 2019. február 20. A pécsi kerékpár szóösszetételből alkotott PécsiKe elnevezésű közösségi kerékpármegosztó rendszer egyik kerékpárját használja egy lány a Kossuth téren 2019. február 20-án. A bringákat regisztrációt és azonosítást követően használati díj ellenében lehet felvenni a dokkolókból, használat után pedig leadhatók a város bármely gyűjtőállomásán. MTI/Sóki Tamás

Pécs, 2019. február 20.
A pécsi kerékpár szóösszetételből alkotott PécsiKe elnevezésű közösségi kerékpármegosztó rendszer egyik kerékpárját használja egy lány a Kossuth téren 2019. február 20-án. A bringákat regisztrációt és azonosítást követően használati díj ellenében lehet felvenni a dokkolókból, használat után pedig leadhatók a város bármely gyűjtőállomásán.
MTI/Sóki Tamás

Páva Zsolt, Pécs polgármestere azt mondta, a teljes program 150 millióba kerül, amit teljes egészében pályázsati forrásból fedeznek majd. Eddig 30 kilométer bicikliút szeli át a várost, és a cél elsősorban az ezzel az e-bringás rendszerrel is, hogy “a belvárost, a történelmi városmagot minél inkább tehermentesítsék a benzin/gázolajhajtású gépjárművektől”.


 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter