7+1 ok, hogy miért Pécs az egyik legizgalmasabb magyar város

Pécs az inspiráció városa. Most azt próbáltuk összeszedni, hogy miért.

1. A fiatalok miatt

Sok a fiatal, köszönhetően az egyetemnek, és ahol sok a fiatal, ott sokat is lehet bulizni. Van is hol – szerencsére.

hirdetés

2. Maga mediterránia

A Mecsek miatt sajátos klímája van a városnak, ami ugyan nagyon messze van a mediterrántól, de nekünk mégis azzal ér fel.

3. A zene miatt

Pécs Magyarország Liverpoolja – tartja a mondás, mi adtuk az országnak Halott Pénzt, Punnany Massifot, Kispál és a Borzot, Kiscsillagot, 30Y-t, hogy csak a ma is A-kategóriás zenekarokat említsük. És még van vagy 200 pécsi banda a városban.

4. A Mecsek miatt

A Mecsek a mi Pilisünk, ezernyi titkával, arcával, völgyeivel, patakjaival és ligeteivel.

5. A rejtett belvárosa miatt

Önmagában is szép és hívogató a pécsi történelmi belváros, de igazán a rejtett értékei miatt különleges. Hát hol van még egy Lompos Uszkár vagy egy Neozin?

6. A népek sokasága miatt

Pécs egyik sajátosságát a városban élő nemzetiségek és vallások együttélése adják, amelyek nélkül Pécs nem lehetne az, ami. Jól megfér itt egymás mellett sváb, horvát, szerb, görög, bolgár, magyar és római katolikus, evangélikus, görög katolikus, muszlim, izraelita, református is.

7. Kulturális és történelmi sokszínűsége miatt

A velünk élő múlt Pécs egyik alapvető erőssége, ami jelentősen hozzájárul a város hangulatához és kulturális sokszínűségéhez. Minden kor itt hagyta látható nyomait. Mindezek miatt különösen inspiráló Pécs hangulata.

+1. Családias: Nem túl kicsi, de nem is túl nagy

Könnyen lehet ismerősöket találni szinte bárhol a városban, de aki akar, az egyedül is lehet anélkül, hogy valaki megzavarná.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter