9000 hivatalnokot rúgnak ki?

Az Index birtokába jutott az a kormányzati előterjesztés, amely a közigazgatásból kirúgni tervezett munkavállalók újbóli elhelyezkedését segítő intézkedéscsomagot tartalmazza. A Karrier Híd névre keresztelt programban többek között szerepel a sajtóban korábban megszellőztetett információ, miszerint

A KÖZSZFÉRA HIÁNYSZAKMÁI FELÉ IRÁNYÍTANÁK AZ ELBOCSÁTOTT EMBEREKET, DE VAN BENNE TÖBB ÉRDEKES JAVASLAT IS EMELLETT.

Az október 3-i dátummal ellátott előjegyzésen az áll, a javaslatot a kormány még nem tárgyalta. A mellékletekkel együtt 45 oldalas dokumentum alaposságában, megfogalmazásában és tartalmában valódinak tűnik – írja a lap.

hirdetés

9000 embert küldenek el, idősebbeket is

A Karrier Híd Program a leépítésben érintett 9000 munkavállaló további lehetőségeivel foglalkozik. Az első javaslat szerint az elbocsátottak újbóli alkalmazását szociális hozzájárulási adókedvezménnyel segítenék, mivel

várhatóan lesznek olyan kormánytisztviselők, akiknek jogviszonya az öregségi nyugdíjra való jogosultság megszerzését megelőző öt éven belül szűnik meg.

Az előterjesztés készítői azt javasolják – írja az Index, hogy a tervezett kedvezmény azokra  az elküldött közszolgákra vonatkozzon, akik felmentésük napján már betöltötték a 60. évet. Vagyis a kedvezmény igen szűken célzott, csak a védett korban lévő tisztségviselőkre vonatkozna. Az előterjesztésben úgy becsülik, félmilliárd forint lenne az intézkedés költségvetési hatása.

(via Index.hu)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter