A falon keresztül viszik a Csontváry képeket

A tavaly több mint százmillióból felújított pécsi múzeum épületét most szét fogják verni, kibontják a falat, hogy a nagyobb festményeket elvihessék Budapestre. L. Simon Csontváry kiállítást álmodott.

Ez nem vicc és nem tréfa, az OK!PÉCS szakmai körökből úgy értesült, kibontják a Csontváry múzeum falát! Több mint százmillió forintba került és tavaly lett kész az épület felújítása, most majd kezdhetik megint előről.

hirdetés

Az épületet azért kell szétbontani, mert a nagyobb képeket másképp nem tudják kivinni és elszállítani. Az egész folyamat (különösen a szállítás) egyébként igen kockázatos lesz, számos szakértő kapott kisebb szívinfarktust, amikor meghalották, mi lesz a festményekkel.

Hamarosan elkezdik szétbontani a felújított épületet.

Hamarosan elkezdik szétbontani a felújított épületet. Fotó: OK!PÉCS/H.M.A.

Még tavaly jelentette be L. Simon László, hogy a Várkert Bazárban akarnak Csontváry kiállítást rendezni, de mivel az az épület nem igen akart elkészülni időre, végül a budai vár lesz a helyszín. A témáról egyébként sajtótájékoztatót is tartanak Pécsett, jövő kedden.

AZ OK!PÉCS úgy hallotta a múzeum egyik dolgozójától, hogy a hatalmas festmények kiemelésében az a helikopter is segít majd, amelyik a Budapesten forgott ötödik Die Hard filmben is “szerepelt”. Ezt egyébként a magunk részéről csak erős pletykának tartjuk, de kedden azért rákérdezünk.

Információink szerint a Csontváry képek szállítása, az épület bontása és a helyreállítás 200 millió forintba kerül majd.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter