A “farkasölő” helyett más vezeti majd a megújult Pécsi ZOO-t!

Információink szerint az önkormányzat nem hosszabbítja meg Szatyor Miklós szerződését, ami május végén lejár. Két ok miatt.

Kemény időszakon van túl a pécsi állatkert és annak vezetője is, a közel 2 milliárdos felújítást levezényelni nem lehetett egyszerű. Sem műszaki, sem belső munkaszervezési, sem pedig az állatok szempontjából. Úgy tűnik, a jól megérdemelt pihenés helyett munka után kell néznie Szatyor Miklósnak, akinek május végén lejár a munkaszerződése.

hirdetés

Információink szerint az önkormányzat nem akar hosszabbítani a direktorral, aki több mint 10 éve vezeti a ZOO-t. Ennek elsősorban két oka lehet – tudtuk meg. Őt tartják felelősnek azért, amiért az eredeti és beígért ütemtervhez képest jelentős csúszással érkeztek meg az új állatok, ezért is késett a nyitás (meg a túl sok kő és eső miatt). Másrészt, “marketing érzékenyebb” igazgatóban gondolkodnak, aki jelentősen megdobná a ZOO (és így a város) látogatottságát is, az immár professzionális vadaspark ugyanis jóval komolyabb vezetői készségeket igényel, mint a korábbi állatkert.

Szatyor Miklós legutóbb akkor került a figyelem középpontjába, amikor lelőtte azt a farkast, amely csak pár napja érkezett meg, majd lépett is le igen kalandos körülmények között az állatkertből. A közvélemény jó része ugyan felháborodott az igazgató halálos döntésén, ám a szakma egyértelműen neki adott igazat.

bourne banner1

Bár kerestük, Szatyor Miklós nem akarta kommentálni az értesüléseket.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter