A héten betilthatja a kormány az Ubert

Kedden és szerdán folytatja eddigi tavaszi ülésszakának leghosszabb ülését az Országgyűlés. A képviselők egyebek mellett vitát indítanak az Uber betilthatóságáról is.  

A kormány indítványozta, hogy blokkolhatóak legyenek a törvénytelen személyszállítást végző szolgáltatók honlapjai.

hirdetés

A fejlesztési miniszter, Seszták Miklós által jegyzett módosító-javaslat már olvasható a parlament honlapján, ha elfogadják, akkor a hatóságok blokkolhatnák a jogellenesen működő taxi vagy taxijellegű diszpécser-szolgálatásokhoz való internetes hozzáférést – írja a 444.

“Az előterjesztés szerinti törvénymódosítás ennek megfelelően: – lehetővé teszi, hogy a fővárosi/megyei kormányhivatal (mint közlekedési hatóság) elrendelhesse az olyan internetes tartalom blokkolását, amely közvetlen hozzáférést biztosít a jogellenes diszpécser-szolgáltatáshoz vagy közvetlenül népszerűsíti a jogellenes diszpécser-szolgáltatást, az igénybevételhez szükséges lépések bemutatásával – előírja, hogy a blokkolás végrehajtásáról – a büntetőügyekben és a tiltott szerencsejátékhonlapok esetében kialakított megoldást alkalmazva – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gondoskodik.”– áll a javaslatban.

A másik, korábban belengetett változtatás miatt pedig könnyen el lehet majd venni az uberező sofőrök jogosítványát – olvasható a lapban: 

“A törvényjavaslat tartalmazza továbbá, hogy a közigazgatási bírsággal sújtandó szabályszegés esetén az elrendelhető pontok száma 9 pontra emelkedik, ez megalapozza azt, hogy az engedély nélkül személygépkocsival végzett közúti közlekedési szolgáltatatás esetén a járművezetőnek a közúti közlekedési előéleti pontrendszerben 9 büntetőpont jár.”

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter