A horvát határt is lezárhatják

Kaposvár fideszes országgyűlési képviselője szerint sanszos, hogy le kell zárni a horvát-magyar határt is, mivel a migránsok a kerítés miatt előbb-utóbb arrafelé próbálkoznak majd bejutni az országba. Van azonban ennél egy komolyabb félelem is a kormánypárti képviselőben: hogy Magyarország tranzitországból célországgá válik. 

Ez utóbbi azért lenne gázos Gelencsér Attila szerint,mert a szerb határ schengeni, de a a horvát határ  schengeni és uniós határ is. Vagyis ez azt jelenti, hogy a szerb határon át érkező bevándorlókat a nyugat-európai országok Magyarországra, míg a horvát határon át érkezőket Horvátországba toloncolják vissza a dublini egyezmény miatt. Azaz, ha célországgá válna Magyarország, akkor a Szerbia felől érkezőknek itt kellene maradniuk.

Az országgyűlési képviselő szerint szerencsére a kormány eltökélt és ha kell, akkor a horvát határt is lezárják!

Gelencsér nincs egyedül a félelmeivel, ugyanis mint azt már megírtuk, a rendőrség is vélhetően arra készül, hogy a menekültek nem csak a szerb-magyar határon próbálnak bejutni az országba, hanem Baranyán keresztül is. Ezt erősíti, hogy Pécsett is állomásoztatni fognak egy határvadász egységet.

(via Hirado.hu, Címlapkép: MTI Fotó/Molnár Edvárd)

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter