A menekülteket segítő pécsiek továbbképzésre hívták a martonfaiakat

A menekülttábor ellen tiltakozó falu polgármesterét és az alpolgármestert keresték meg a pécsi civilek. Azt szeretnék, ha az ellenzők a saját szemükkel győződnének meg arról, hogy félelmeik (bűnözés, fertőzések, hangoskodás, stb.) alaptalanok.

Az alábbi levelet juttaták el a sajtónak a pécsiek:

hirdetés

“A menekülteket segítő pécsi civilek nevében szeretném Önöket és Martonfa település érdeklődő lakosait meghívni Pécsre, a vasútállomáson működő csoportunkhoz azzal szándékkal, hogy egyrészt bemutassuk Önöknek a tevékenységünket, másrészt, hogy alkalmuk legyen kapcsolatba kerülni olyan emberekkel, köztük családokkal, akik menedékkérelmet nyújtottak be.

Véleményünk szerint a menekültekkel való emberséges bánásmód nemcsak az EBESZ felhívása miatt, hanem egyszerű, humánus megfontolások miatt szükséges. Márpedig azzal egyetértünk, hogy erre egy közműellátás nélküli terület a legkevésbé sem alkalmas, ill. alkalmassá tétele sokkal nagyobb költséggel járna, mint egy eleve összközműves épület átmeneti táborrá alakítása, arról nem is beszélve, hogy egy kisebb településen nagylétszámú tábor létesítése alapjaiban változtatja meg az ott élők életét, amely miatt érthetőek a martonfaiak ellenérzései.

Tartani lehet ugyanakkor attól, hogy az ellenzők jogos tiltakozása ellenére is a kijelölt területeken létesít táborokat a kormány.

Véleményünk szerint azok a lakosság részéről felvetett aggodalmak, amelyek a közvélemény téves tájékoztatásából erednek, a járványveszéllyel és a személyes biztonsággal kapcsolatos félelmek, véleményünk szerint nem megalapozottak.
 Hogy erről személyesen is meggyőződhessenek, illetve, hogy felvegyük egymással a kapcsolatot, javasoljuk, hogy akár a tüntetés napján látogassanak meg bennünket a pécsi vasútállomáson 10 és 13 óra között a sárga épület és a posta épülete közötti területen! Várjuk szíves visszajelzésüket,

üdvözlettel:

Garzó Gábor és Máy Anita”

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter