A pécsi LMP aláírásokat gyűjt a LED lámpák miatt, a Fidesz szerint egy tragédiát használnak politikai célokra

Az LMP ma bejelentette, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek annak érdekében, hogy a pécsi gyalogátkelőknél az új LED-es “ELIOS lámpákat” cseréljék vissza a régiekre, mert azok több fényt adnak. A pécsi Fidesz szerint csak egy tragédiát használnak politikai célokra, a lámpák pedig bizonyíthatóan erősebb fényt adnak, mint korábban.

Mint ismert, a napokban körbejárta a hír a médiát, hogy egy idős asszonyt ütött el egy autós a búza téri zebrán, az RTL pedig mindezt úgy tálalta az önkormányzati lap szerint, hogy alig látni a led-es új lámpák miatt.

hirdetés

A Fidesz szerint az LMP most politikai haszonszerzésre használ egy tragédiát. Mint közleményükben – többek között – fogalmaznak:

“Arra kérjük és szólítjuk fel az ellenzéki pártok politikusait, politikai haszonszerző akcióikhoz még véletlenül se használjanak fel emberi tragédiákat, s ragaszkodjanak a tényszerűségekhez, tartózkodjanak a demagógiától. (…)  Az LMP azt a vélhetően hamis látszatot kelti, mintha az eset visszavezethető lenne a Pécsett működő közvilágítási rendszerre. Az említett kereszteződéssel kapcsolatban megállapítható, hogy ott mérésekkel igazolhatóan ma mintegy 30 százalékkal nagyobb a fényerő, mint a közvilágítási rendszer korszerűsítése előtt.”

hirdetés

Az LMP-től Kóbor József elismerte, hogy ez – mármint a fényerő – egy szakmai kérdés, és akár tényleg erősebb, koncentráltabb a fényerő, mint volt; de szerinte ez sem elég. Kezdeményezik egyébként a pécsi közvilágítás “független bemérését” is.


 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter