A régió legnagyobb IKEA áruháza épül Magyarországon

Persze, hogy ez is Budapesten. Egész pontosan Soroksáron. Jövő tavasszal startolhat, 600 munkahelyet ad helyben.

Pécsen a legnagyobb blöffök közé tartozott a hír, hogy a városban nyit üzletet az IKEA, de úgy tűnik, más városokban szerencsésebbek. Budapesten például nagyon, ahol ez lesz a harmadik áruház.

hirdetés

Az IKEA 26 éve van jelen a magyar piacon. Hét éve nyitották meg a budaörsi áruházat, az első magyar IKEA-áruház az Örs vezér téren nyílt. A soroksári áruház átadása jövő tavasszal várható, a kék-sárga épület 34 ezer négyzetméteres lesz, és a fenntarthatóság és az energiahatékonyság szellemében épül – írja az Origo.

A lap tudósítása szerint az IKEA mindent képvisel, ami Svédországban jó. A sárga és kék szín a svéd zászlót, a finom svéd ételek a svéd gasztronómiát képviselik, olyan az IKEA-áruház, mint egy nagykövetség – mondta Niclas Trouvé, Svédország magyarországi nagykövete. Ahol az IKEA megjelenik, ott hamarosan más cégek is megjelennek majd– mondta a nagykövet.

„Ma kevesebb boldogabb és elégedettebb polgármester van, mint én” – idézi az Origo Geiger Ferencet, Soroksár polgármesterét. Soroksárnak jó hír, hogy az IKEA csökkenti a munkanélküliséget, hiszen közel 300 ember fog itt dolgozni, és közel ugyanennyi beszállítónak is munkát adnak, amikor majd megnyílik az áruház.

Az önkormányzatok egyre kevesebb pénzt kapnak a költségvetésből, ezért Soroksárnak nagyon fontos, hogy olyan beruházások legyenek, amik csökkentik a munkanélküliséget, és bevételi forrást is jelentenek a település számára.

(via Origo)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter