A régió legnagyobb szabadidőparkját hozhatja össze Pécs

Ahová az Aquapark is beférne, ráadásul olcsóbban is. Erősen úgy néz ki tehát, hogy inkább a Tüskésréten lesz majd a vízipark.

Az Összefogás Pécsért Egyesület kereste meg lapunkat azzal a hírrel, hogy úgy néz ki, az önkormányzat nyitott a szervezet szerint sokkal ésszerűbb tüskésréti helyszínre, így maga is vizsgálatot indított a területen. A város azt akarja kideríteni, valóban jobb helyen lenne-e ott az Aquapark.

hirdetés

– A Városháza, az ÖPE elnöke kérését meghallgatva új javaslattal állt elő, miszerint az élményfürdő a ma már népszerű tüskésréti Centrál Park részét képező, korábbi hadipark helyszínén valósulhatna meg, ha a közgyűlés is elfogadja, leghamarabb szeptemberi első ülésén – tudtuk meg Kővári Jánostól.

Azt már a múlt héten is megírtuk, hogy az ÖPE aggódott az egyelőre csak terv szintjén létező Aquapark helyszíne miatt, mert azt szerintük “rossz helyre” tervezi az önkormányzat.  A szervezet szerint ugyanis a vízi élménypark jobban, olcsóbban és kevesebb pénzből működtethető lenne a Tüskésréten, hiszen ott már most számos élmény van.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere akkor azt nyilatkozta az OK!PÉCS-nek, hogy minden jó javaslatra nyitott, mert a város célja is az, hogy jól működő, fenntartható élményfürdője legyen.

A régió legnagyobb szabadidőparkja lenne a pécsi

– A helyszín módosítást nemcsak a hely adottságai miatt kezdeményeztük, hanem azért is, mert fontos, hogy a Modern Városok Program milliárdjait elsősorban olyan beruházásokra fordítsa a város, amely hozzájárul a fenntarthatósághoz. És ha a Tüskésrétre kerülhet az élményfürdő, fele annyi pénzből megvalósítható lenne, mint a Füzes-dűlőben, így mellette megvalósulhatna az elektromos buszok beszerzése is – magyarázta Kővári.

A Tüskésrét pedig a többi meglévő szabadidős elemmel, egy új ökoparkkal és az aquaparkkal a régió legnagyobb szabadidőközpontjává válhat.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter