A nagy büdös Semmibe vezet egy ajtó a Tudásközpontban?

Tényleg nem vezet sehová – ránézésre. Esetleg egy 2 méteres zuhanásba. Miért?

A pécsi Tudásközponton van egy ajtó, ami konkrétan a semmibe nyílik.

hirdetés

Kollégánk már régóta próbál rájönni, hogy mi célból van a falon egy ajtó a Tudásközpont jobb oldalán. Bárki megnézheti, ha a bejárattól számítva az épület jobb oldala mentén elindul a parkolóba. Lehetséges, hogy arra vezet a kijárat a notórius könyvtári tartozóknak?

tudásközpont

A Semmibe vezető ajtó!

Ha bárki tudja, hogy mi célból épült a pokol könyvtári kapuja, akkor ne tartsa magát vissza és írjon nekünk. Persze addig mi is megpróbáljuk kideríteni a Rejtélyt!

UPDATE: A Tudásközpont ügyvezetője feloldja a rejtélyt

Cikkünk megjelenése után pár órával a Tudásközpont vezetője az alábbi sorokat juttatta el szerkesztőségünkhöz:

Az újságcikkben említett és fotózott ajtó egy szervíz ajtó. Az ajtó mögött egy szervíz/szerelő folyosó van. (Azaz nem a “semmibe” vezet az ajtó!!)

Erre azért van szükség, hogy esetleges karbantartások, hibajavítások során hozzáférhetőek legyenek az említett folyosón található elektromos kábelek, valamint az aula terület friss levegőjét biztosító légtechnikai rendszer csővezetéke.

Ugyan nem frekventált helyen van az ajtó, de ettől függetlenül a homlokzati arculathoz illeszkedő szürke színű vasajtó került beépítésre a ház kivitelezése során.

Ezen szervíz folyosót csak az üzemeltető szervezet és esetlegesen egyes szakszervízek dolgozói használják/használhatják évi max. egy-két alkalommal, mely folyosó megközelíthetősége létrával történik.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!
 • Weintraut Tamás

  Számomra ilyen rejtélyes ajtó még a Nagy-Tubesi kilátó ajtaja és ablakai. Ha valaki tud róla valamit, ne fogja vissza magát. :)

 • Frankie

  Lehet, hogy az ajtó mögött van a cikkíró nyelvtankönyve is. Konzekvensen “szervíz”-nek írja a szervizt. Talán összetett szónak gondolja, melynek utótagja a fejében is megtalálható. :-)

  • https://www.okpecs.hu OK!PÉCS

   Azt nem mi írtuk! A Tudásközpont vezetőjének közleménye, ahogy jeleztük is. Vagy nem vetted észre a kettőspontot?

   • Frankie

    Bocs, nem bizony, elnézést, visszaszívtam.

 • https://falu.me Falu

Facebook

Twitter