A teljes POSZT fizetős lesz, még az OFF programok is

Totálisan átalakul a Pécsi Országos Színházi Találkozó, lesz “fesztiválváros” a ZSKN-ben és minden belépőjegyes lesz. A POSZT-al egyidőben startoló Sétatérfesztivál pedig nem lesz – illetve később kezdődik majd.

A pécsi közgyűlés is zöld lámpát adott, így mától hivatalosan is új ügyvezetője van a fesztivált szervező cégnek. Erről, illetve az új vezetőről ITT írtunk korábban részletesen.

hirdetés

Magyar Attila radikálisan átalakítja a fesztivált, amit az utóbbi időben már szinte a megszűnés veszélye fenyegetett. A főleg politikai nézetek alapján szerveződő szakmai szervezetek ugyanis rendre egymást ekézték.

A megosztottságnak talán vége, legalábbis erre utal az, hogy Magyar kinevezését mindegyik oldal támogatta. Azzal együtt, hogy az új ügyvezető totálisan átalakítaná a fesztivált, sőt még Bruce Willis és Adele nevét is bedobta.

Fizetős, vagyis belépőjegyes lesz az egész program, azaz a korábban döntő részben ingyenes OFF-programok is. A Zsolnay Kulturális Negyedben amolyan “fesztiválváros” lesz, ide viszik el az összes kísérő programot is.

magyar-attila5-1024x816

Magyar szerint elsősorban a bevételeket növelnék ezzel, 7-8 millió forintot várnak a jegyekből.

Úgy tudjuk, hogy a POSZT átalakítása miatt idén változik a találkozóval egyidőben startoló Sétatérfesztivál is annyiban, hogy az csak a POSZT után 1 héttel indul majd.

Magyar Attila is pontosan tudja, hogy kockázatos vállalkozás ez – különösen a szokásokhoz végletekig ragaszkodó, az újdonságot évekig ízlelgető pécsiek miatt, de szerinte olyan programokat kínálnak majd, amiért megéri fizetni.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter