A titkosszolgálat is aggódik Komló miatt

Aránylag túl sok lakást vásárolnak ott az arabok, akik ráadásul csak időnként használják a pecókat. Már kérdezősködtek is helyben a szakszolgálat emberei. 

Tíz hónap alatt 16 komlói lakást vásároltak meg arab országból érkezők – tudtuk meg a város polgármesteri hivatalától. Az előző években egyetlen hasonló vétel sem volt. A vásárlók zöme kuvaiti, de akadtak vevők Egyiptomból, Szíriából és a perzsa Iránból is – írja a Népszabadság.

Ez azért meglepő, mert Komló nem éppen idegenforgalmi célállomás. Viszont több mint ezer üres lakás van a városban, a 2-3 szobás panelok 2-3 millióba kerülnek.

Az arabok lakásvásárlásait egy kuvaiti tulajdonú, de pécsi bejegyzésű cég intézi. A tavaly létrehozott kft.-nél annyit elárultak a lapnak, hogy a környék hegyei és erdői tetszettek meg az arab vásárolóknak, akik innen utaznak a közeli gyógyfürdőkbe, Budapestre, Bécsbe és az Adriára.

A szomszédok viszont még alig találkoztak velük, 1-2 hete vették észre, hogy lakótársakat kaptak.

A lap úgy tudja, hogy már a nemzetbiztonsági szolgálatok is felfigyeltek arra, hogy az egykori bányászvárosban feltűnően sok lakást vásároltak meg arab országok polgárai. A párizsi merényletek után a hivatal szakemberei kérdezősködtek is az arab paneltulajdonosokról az egyik lakásszövetkezetnél és a szomszédoknál.

(via NOL.hu)

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Kövess minket, és Te sem maradsz le az érdekes hírekről!

Facebook

Twitter