A Zsolnay család tenné tönkre a Zsolnay Gyárat???

Már ennél a verziónál tart a gyár többségi tulajdonosa, Bachar Najari – nyilatkozta a nagy hírű család egyik tagja. Mattyasovszky-Zsolnay Zsófia szerint három éve mást sem hallanak az új tulajtól, mint hogy tönkre akarják tenni.

Miközben a Zsolnay minden évben veszteséges, addig ugyanezen piaci körülmények között a Herendi Porcelánmanufaktúra szárnyalt az elmúlt év során – mondta a Pécsmának Mattyasovszky-Zsolnay Zsófia, aki a napokban nyílt levélben ment neki a külföldi tulajdonosnak.

hirdetés

– Ötmilliárdos árbevétel mellett 800 millió forint felett volt a cég nyeresége, 750 főt foglalkoztat és több mint 100 millió forintot fordított önerőből fejlesztésre – mondta, hozzátéve azt is, hogy miközben a Herendi ilyet tud, addig Bachar Najaritól három éve csak azt hallják, hogy támadják és tönkre akarják tenni őt.

A családtagok szerint volt itt már ősellenség utánzó budapesti versenytárs, ármánykodó osztrák-magyar műkereskedő, ipari kém, örök elégedetlenkedő kereskedő, sértett elbocsátott gyárigazgató, adócsaló restaurátor, galád felszámoló, ellenséges felvásárló, számolatlan helyi politikus illetve, cégvezető, de még a gyárat tönkre tenni akaró Zsolnay család is.

A Zsolnay-örökösök azt is felvetik, hogy három éve nem kapnak választ az olyan kérdésekre, hogy ugyan mire jó a Zsolnay-gyárnak, hogy van egy hajmáskéri lőtere, milyen formában fogja a gyár elodázhatatlan fejlesztését szolgálni, vagy éppen miért nem adják el?

Dr. Mattyasovszky-Zsolnay Viktor szerint – aki a vállalat kisrészvényese is – akár további komoly gondok keletkezhetnek a gyár működésében, mert minden józan tulajdonos büszkén és megnyugodva fogadna egy olyan kormányzati döntést, amely cégének biztonságos működését és jövőjét garantálja.

– Ehelyett egyre durvább és kétségbeejtőbb reakciókat látunk a külföldi befektető részéről – tette hozzá Zsolnay Vilmos szépunokája.

Mattyasovszky-Zsolnay Viktor szerint az is abszurd, hogy Bachar Najari károkozással vádolja a gyár kisebbségi tulajdonosait, holott szerinte a magánbefektető elmúlt hároméves működése során a gyár megítélése olyan mélységekbe süllyedt, amelyet korábban elképzelni sem lehetett.

(via Pécsma)

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter