A Zsolnay gyár tulaja, de több tucat pécsi is a NAV feketelistájára került

Azért, mert tíz millió forintnál is több adótartozást halmoztak fel. A szégyenlistán vannak még meglepetések.

A NAV célkeresztjébe kerül Bachar Najari –  derül ki az adóslistákat böngészve a Napi.hu összeállításából. A második negyedévben 81 adózó halmozott fel jelentős összegű adóhiányt, 10,8 milliárd forint összértékben, az átlagos adótartozás 133 millió forint – írja a lap.

hirdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 10 millió forintnál nagyobb adótartozással rendelkező magánszemélyeket felsoroló listáján olvasható a Bachar Najari név is, budapesti lakcímmel. A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. svájci állampolgárságú főrészvényese is Bachar Najari névre hallgat, a cégadatokban viszont svájci lakcímmel szerepel.

Najari felesége nem tud róla

A lap megkereste a Zsolnay Porcelánmanufaktúrát, hogy az adóslistára került Bachar Najari azonos-e a társaság többségi tulajdonosával, ám Cséplő Petra, a zrt. igazgatóságának tagja (és Najari felesége) azt közölte, hogy tudomásuk szerint nincs adótartozása a tulajdonosnak, és mielőbb felveszik a kapcsolatot az adóhatósággal, hogy ezt tisztázzák.

Nem csak a Zsolnay, hanem az ellen-Zsolnay is érintett? 

Még idén tavasszal írta meg a G7 gazdasági szakportál, illetve a cikk alapján a PécsiSTOP, hogy egy bizonyos “Balogh Sándor nevéhez pécsi szál is kötődik: ő állhat a középpontjában annak a befektetői csoportnak, amely megvette az eredetileg a pécsi önkormányzat által összegereblyézett Ledina Épületkerámiát és Pécsi Kerámiát.”

Azóta kiderült az is – sajtóhírek szerint, hogy nagyon úgy néz ki, javában folyik az egykori ellen-Zsolnay-cégekből a termékek átmentése egy budapesti vállakozáshoz (Pannon Porcelán), amelynél ugyanaz a személy az ügyvezető, mint a Ledina Épületkerámiánál és a Pécsi Kerámiánál, vagyis Zentai István. Tehát emögött a cégháló mögött is Balogh Sándort sejti több médium is.

A NAV szerint Balogh már áprilisban, illetve jelenleg is szerepel a tízmillió forintnál több adóval tartozók listáján. Ő volt a féje korábban Bártfai-Mager Andrea jelenlegi nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek.

A miniszter sajtóosztályán keresztül cáfolta, hogy bármi köze lenne volt férjéhez, akitől “1998 óta különváltan él”.

Mi egyébként 24 pécsi nevet is találtunk a NAV szégyenlistáján.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter