Adóslistán a kampánylapot nyomó, volt pécsi APEH vezér

Öt évig vezette az APEH Baranya Megyei Igazgatóságát, most a tíz milliós adóhátralékosok között olvasható a neve. Dr. Gárván János pénzügyi szakember, egyetemi tanár, mégis elbukott a vállalkozása. Még vicc könyvet is írt. Azt mondja, ő is áldozat.

Imádom, nagyon aranyos és nagyon jól adja le az anyagot! Legjobb tanár!!!! – így írnak az interneten egykori diákjai Gárván Jánosról, aki most milliókkal tartozik egykori munkaadójának. Hiába volt APEH vezető és pénzügyi szakember a devizahitel kifogott rajta, legalábbis ő ezt állítja.

Gárván öt évig vezette az APEH Baranya Megyei igazgatóságát 1987 és 1992 között, tanít a közgázon, dolgozott könyvvizsgálóként, és nyomdát is üzemeletetett, amíg csődbe nem ment. Ki nem találnák, mi fűződik még a nevéhez a pénzügyi szakembernek. Ő írta hazánk első Anyósviccek című kötetét, amit most 50 százalék kedvezménnyel már 420 forintért meg lehet venni az interneten.

Gárván könyvvizsgálóként részt vett a pécsi egyházi üzemeltetésű Szent Mór iskolaközpont körül történt pénzügyi visszaélések kivizsgálásában is. Ennek egyik folyományaként a közelmúltban nem jogerősen börtönbüntetésre ítélték Wolf Gyulát a püspökség volt vagyonkezelőjét.

A Magyar Vizsla egyik száma 2006-ból

A Magyar Vizsla egyik száma 2006-ból

Neve nyomdájával kapcsolatban is előkerült 2006-ban, ugyanis az ő cége nyomta a Magyar Vizsla Fideszes kampánylapot. Amatőr munkatársának sikerült ugyanis egy budapesti Fidesz irodából faxolnia bizalmas információkat, így derült ki, hogy a lap a Fideszhez köthető.

Gárván őszintén beszélt lapunknak az adóságáról.

– Elsősorban annak a devizahitelnek köszöntetem az adóságom, amit a nyomdám működéséhez szükséges irodaház vásárlása miatt vettem fel. Csődbe mentem, és így nem tudtam fizetni több adónemet. A tartozást hamarosan ki fogom fizetni, mert a lefoglalt irodaház értéke 80 millió forint körül van, ezt a hatóság értékesítheti majd – tette hozzá a ma már megérdemelt nyugdíjas éveit töltő Gárván János.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter