Adót csalt, vádat emeltek a pécsi önkormányzati képviselő ellen

A Pécsi Járási Ügyészség költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat Fodor Ibolya ellen. 

A vádlott által irányított gazdasági társaság 2010-2012. évben takarítási tevékenységet végzett elsődlegesen társasházak, illetve egy pécsi iskola számára. A kft-nek ezen tevékenységéből közel 10 millió forint bevétele származott, azonban a cég 2010. és 2011. évben az adóhatóság felé a fizetendő áfa tekintetében valótlan tartalmú nyilatkozatot tett, míg 2012. évben adóbevallást egyáltalán nem nyújtott be.

A vádlott így összesen 3,1 millió forint adóhiányt okozott 2010-2012. évben áfa és társasági adónemben.

Emellett a képviselő mint a gazdasági társaság számvitelért felelős vezetője a számviteli törvény számos rendelkezését megszegte, mellyel a kft. pénzügyi, vagyoni helyzetének áttekintését meghiúsította.

fodor ibolya haja selfie

A vádlott cselekménye többek között a költségvetési csalás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 3 évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség nevet nem közölt, de úgy tudjuk, Fodor Iboláyról van szó. Neki ugyanis korábban volt olyan vállalkozása, ami takarítással foglalkozott. Ráadásul a képviselőnek már akadt dolga az igazságszolgáltatással korábban, éppen számviteli törvény megsértése miatt.

Aki nem ismerné Pécs és tán az ország egyik legismertebb politikusát, illetve botrányos eseményekben gazdag életútját, az errefele olvasgasson tovább. Megéri!

(Baranya Megyei Főügyészség)

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter