Aggódnak Pécsen az egyelőre csak terv szintjén létező Aquapark miatt

Elsősorban azért, mert “rossz helyre” tervezi az önkormányzat – az Összefogás Pécsért Egyesület szerint, a szervezet ugyanis azt mondja, tudnak jobb, olcsóbb és kevesebb pénzből működtethető területet, ahol ráadásul már most számos élmény van. UPDATE: Az önkormányzat nem kommentál. UPDATE2: Mégis kommentálnak.

Már nem először jelzi az Összefogás Pécsért Egyesület, hogy a tervezett pécsi aquaparkkal komoly gondok vannak. Legutóbb éppen június közepén beszéltek erről, meg is írtuk EBBEN a cikkben. A helyzet azóta sem változott, az ÖPE továbbra is aggódik az egyelőre csak terv szintjén létező élményfürdő miatt.

hirdetés

Az ÖPE szerint ugyanis a fenntarthatóságnak és az egyediségnek egyszerre kellene vezérelnie a beruházást, ám nem ez a helyzet.

– Nem teheti meg a város, hogy a hibás helyválasztás miatt újabb komoly, rendszeres kiadást vegyen a nyakába az önkormányzat, mint a korábbi sikertelen presztízsberuházásokkal, mint az Expo Center, vagy a reptér. Mindemellett egy igazi fürdő és élményparkra van igény, és helye is van, csak nem itt – magyarázta Kővári János a helyszíni sajtótájékoztatón, a pécsi Vásár tértől nem messze.

hirdetés

Büdös és drága lenne a pécsi élményfürdő?

Az ÖPE elnöke szerint a Füzes-dülőben tervezett beruházás egyrészt drága telken valósulna meg, hiszen a terület magánkézben van, onnan kellene kivásárolni; másrészt a víztermelés is problémás a mennyiség és a vízhőfok miatt, nem beszélve arról, hogy szintén itt található a városi vízmű szennyvízátemelője, amely bűzével nem emelné a strandolók kedvét.

Kővári János a helyszínen jelentette be, hogy ennél a megoldásnál – szerintük – létezik sokkal költséghatékonyabb és fenntarthatóbb is. Ilyen lehet például a 6-os út bevezető szakaszán található Áper-laktanya területe, valamint a régi Balokány fürdő is, de

a legideálisabb – a szervezet szakértői szerint – mégis a tüskésréti szabadidőközpont melletti terület lenne. Ott ugyanis bőven van  melegvíz, valamint a megújuló energiára épülő épületek is jó helyen lennének.

Kővári János szerint ráadásul az aquapark élmény elemeit is újra kellene gondolnia az önkormányzatnak, mert az egyelőre nem nyújt többet, mint a siklósi.

A Tüskésréten viszont egy nagy szabadidő park része lehetne a pécsi élményfürdő – a képviselő szerint,  amely már most is közkedvelt helye a pécsieknek, ahol wakebordos pályát és füves focipályát,  gyermek- és felnőtt játszóteret is kialakítottak, és nem utolsósorban kiépülőben van egy élményliget is, amolyan pécsi Central Park jeligével.

Egyszóval igazi szabadidő paradicsom lehetne a Tüskésréten a fürdővel együtt.

Kővári szerint ideje lenne felismerni, hogy a fenti szempontok miatt is, ez az ideális hely, és még nem késő változtatni a projekten – magyarázta a civil politikus.

UPDATE: Az önkormányzat nem kommentál

Kővári sajtótájékoztatója után a témával kapcsolatban kérdéseket küldtünk az önkormányzatnak. Arra lettünk volna kíváncsiak, hogy

  1. Kővári János vaktölténnyel lövöldözik-e, avagy állítása igaz, és még nem késő megváltoztatni a tervezett helyszínt? Vagyis, lehetséges lenne, hogy ne a Füzes dűlőben, hanem a Tüskésréten épüljön meg a komplexum?
  2. Ha igen, akkor az önkormányzatnál ismerik-e az ÖPE szakértői által vázolt koncepciót?
  3. Ha nem ismerik, akkor nyitottak lennének-e ennek a megismerésére?
  4. Elképzelhetőnek tartják-e azt, hogy megfontolják az ÖPE javaslatát a helyszínre vonatkozóan?

Az önkormányzat sajtóreferense azonban mindezekre csak annyit reagált, hogy nem szeretnék kommentálni az ÖPE sajtótájékoztatóján elhangzottakat.

UPDATE2: Valamelyik hivatalnok nagyon kapkodhatott a pécsi városházán Aquapark ügyben

Először ugyanis csípőből visszadobták a kérdéseinket – lásd fent. Péntek délelőtt azonban Páva Zsolt is megszólalt az ügyben. A polgármester azt mondta, nyitott a jó javaslatokra, mert az a cél, hogy a lehető legjobb döntés szülessen. A rekacióját IDE KATTINTVA lehet elolvasni.

Valamelyik hivatalnok nagyon kapkodhatott a pécsi városházán Aquapark ügyben – OK!PÉCS

Először ugyanis csípőből visszadobták a kérdéseinket. Péntek délelőtt azonban Páva Zsolt is megszólalt az ügyben. A polgármester azt mondta, nyitott a jó javaslatokra, mert az a cél, hogy a lehető legjobb döntés szülessen. Mint azt tegnap megírtuk, az ÖPE aggódik Pécsen az egyelőre csak terv szintjén létező Aquapark miatt.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter