Akár éhségsztrájkra is hajlandóak a pécsi buszsofőrök

Közel 180 sofőr írta alá a szakszervezetnek azt a követelését, ami a béremelésről szól. Pontosabban inkább bérrendezésről – mondja Hofekker Ferenc, a szakszervezet elnöke. Azt állítja, egy éve várnak arra, hogy valaki érdemben tárgyaljon velük a Tüke Busztól. 

Egy éve vár értékelhető bérajánlatra a pécsi tömegközlekedési cég szakszervezete, mindhiába. Egyelőre sztrájkkészültséget hirdettek, de a két nap alatt összegyűlt aláírásokból kiderül: a sofőrök több mint fele bármikor kész egy éhségsztrájkra is – írja a 24.hu.

hirdetés

Hofekker Ferenc (képünkön), a pécsi tömegközlekedési társaság, a Tüke Busz Zrt. mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet (FDSZ) elnöke a lapnak azt mondta: szerdán újabb sikertelen bértárgyalást tartott a társaság és a szakszervezet. Hozzátette, egy éve várnak a bérek emelésére, illetve inkább a bérrendezésre, mert szerinte vannak olyan sofőrök, akiknek éves szinten 200 ezer forinttal vagy annál is többel csökkent a bruttó fizetése.

Hofekker Ferenc 2

A matek úgy jön ki, hogy a fonódó hálózat miatt több munka jut egy-egy sofőrre, de a bér ezt a “többletmunkát” nem követte le – állítja Hofekker.

A szakszervezet elnöke megerősítette: a végletekig elkeseredett dolgozók éhségsztrájkra is készek, ha nem sikerül értékelhető eredményt elérni.

A 180 aláírást (ez minden második sofőrt jelenti kb.) két nap alatt hozta össze a korábban politikai babérokra is törő szakszervezeti vezető, és szerinte ez csak a kezdet.

(via 24.hu)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter