Akciófilmet készített a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

Hogy megmutassa, milyen igazából a börtön.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) egy egyedülálló projekt keretében, a büntetés-végrehajtás történelmében első alkalommal egy olyan rövidfilmet készített, amelynek célja, hogy a börtönök világát a maguk valójában, a fogvatartottak szemszögéből mutassa be, valamint lerombolja azokat a sztereotípiákat, amelyek fogvatartottakat, dolgozókat egyaránt érintenek.

hirdetés

 

A BvOP nagyot álmodott akkor, amikor egy olyan produkció elkészítésére vállalkozott, amely filmszerűen mutatja be, ugyanakkor valósághűen tükrözi a fogvatartottak és őrzőik életét, a mindennapok kihívásait. A saját gyártású, a büntetés-végrehajtási szervezet munkáját teljesen újszerűen ábrázoló film két fogvatartott történetén keresztül nyújt bepillantást a büntetés-végrehajtás zárt, ugyanakkor különleges világába. A történetben olyan valós eseményeket dolgoztak fel, amelyek egy börtön hétköznapjaiban előfordulhatnak – írták.

Az ősbemutatóra sajtónyilvános filmvetítés keretén belül kerül sor 2018. november 23-án 10 órától a Corvin Moziban, Budapesten.

A film két főszereplője a büntetés-végrehajtás személyi állományának tagjai, akik részt vesznek a vetítést követő pódiumbeszélgetésen. A vetítést egy rövid állófogadás követi, amely lehetőséget teremt a szereplőkkel történő személyes beszélgetésre!

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter