Akciónapot szerveznek az atomtároló ellen Pécsen

Mindössze 6200 érvényes aláírás kell, hogy a pécsi önkormányzatnak ki kelljen írni a közmeghallgatást a Bodára tervezett nagy aktivitású atomtemető miatt. Ezért már április végén aláírásgyűjtésbe kezdtek a civilek, és június 27-én akciónapot is tart a NeMecsek Mozgalom.

radioaktív

Az akciónapon a város minden pontján egyszerre gyűjtik az aláírásokat a civilek, hogy az atomtemető ügye városszerte láthatóvá váljon, hogy a különböző pécsi tiltakozó csoportok egymásra találjanak, és nem utolsó sorban, hogy egyszeri nagy löketet adjanak a szükséges aláírásszámnak – írják a Facebookon létrehozott eventben.

Ha te sem szeretnéd, hogy a Nyugat-Mecsekben nagy aktivitású nukleáris hulladéktároló épüljön, csatlakozz te is akciónaphoz, akár csak néhány órára június 27-én, és buzdítsd erre minden ismerősödet. Itt jelentkezhetsz önkéntesnek. 

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!
  • Mácsai Zoltán

    Talán törlik a hozzászólásom, talán nem. Nem leszek hosszú. Márciusban múlt 31 éve, hogy a Paksi Atomerőműben dolgozom, sugárvédelmi szakterületen. Némileg nagyobb rálátásom van a “problémára” mint az akciónap szervezőinek. Csak annyit mondok… A hazai és nemzetközi előírások, sugárvédelmi és biztonsági intézkedések alkalmazása nélkül, nem épülhet olyan létesítmény, ami a környezetet és a lakosságot, a legkisebb mértékben is veszélyezteti. A munkám során napi szinen találkozom a radioaktív sugárzással, operatív beosztásomban, az Atomerőmű egyik, sugárbiztonságért felelős szakterületi vezetője vagyok. Ezért felelősen állítom, hogy az akciónap, és a hozzá nem értő lakosság felizgatása nagyobb kárt okoz, mint egy olyan tároló megépítése, ami több száz embernek teremthet munkahelyet, – nem beszélve a várost illető egyéb gazdasági előnyökről…
    Mácsai Zoltán
    Dozimetriai szolgálatvezet
    Paks

Facebook

Twitter

Google Plus