Akkor segít valaki, ha jól segít – mondja a pécsi Irgalmas Rend

Nagy botrányt kavart cikkünk, amiből kiderült, hogy a pécsi Irgalmas Rend nem látja szívesen azokat a kabátokat, amiket pécsiek hagynak a templom mellett a rászorulóknak. Bár a cikkben reagált a Rend is, most bővebben fejtették ki nézeteiket a Pécsi Egyházmegye honlapján. Eszerint akkor segít valaki, ha jól segít.

Péksüteménnyel, tejtermékkel és ruhával is segít a Betegápoló Irgalmasrend a rászorulóknak Pécsett. Hó- és esőálló ételládába teszik az élelmiszert, a ruhákat pedig a karitászcsoportokon keresztül juttatják el a rászorulóknak. Morvay Imre Pio házfőnök szerint akkor segítünk, ha jól segítünk – írják a honlapon.

hirdetés

„Enni adok – enni kapok” – Ez a felirat áll még mindig a Betegápoló Irgalmasrend Pécsi Háza kerítésére szerelt ládán. Manapság hétfőtől szombatig az egyetemvárosban lévő pékségből hozzák el záráskor a megmaradt kenyeret, péksüteményt, sőt tejet, tejterméket is. Morvay Imre Pio atya, a Betegápoló Irgalmasrend pécsi házfőnöke naponta többször feltölti a ládát. A házfőnök évekkel ezelőtt látta, hogy reklámszatyorban ételt akasztanak a kerítésre, ezért eső- és hóálló ládát készíttetett, amit kihelyezett az irgalmasrendi kórház kerítésére, hogy a rászorulók biztonságosan juthassanak ételhez – folytatódik a cikk.

A Pécsi Egyázmegye beszámol arról is, hogy most a nagy hidegben a lakosok által összegyűjtött ruhákat is eljuttatja Pio atya a karitász pécsi csoportjához, hogy ők osszák ki a rászorulóknak. Véleménye szerint ez a jó megoldás, hiszen a kerítésre akasztott ruhák megáznak, megfagynak. A házfőnök élete a rászorulók segítése, ezért örült volna annak, ha előre szólnak neki a civil kezdeményezésről. Célszerűnek tartotta volna egy guruló fogas beszerzését, amelyet éjjel be lehet vinni a rendházba, hogy biztonságban legyenek a kabátok.

A pécsi Irgalmas Rend letiltotta az ingyen kabátot!!! – OK!PÉCS

Rászorulóknak tettek ki a pécsiek meleg kabátokat, de a Rendnek “ez nem tetszett”. Sőt, még a szemét is kinyomnák annak, aki kitalálta az egészet.

(via Pécsi Egyházmegye)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter