Akkora dugó lehet mostantól Pécsen, mint még soha

A Páfrány utcában két ütemben, összesen több mint fél kilométer hosszan cseréli le a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. az elöregedett, rossz állapotú öntöttvas és acél fővezetéket. Elsőként az Esztergár Lajos – Liliom utcák közötti szakaszon dolgoznak a szakemberek, majd a tervek szerint három hét után a Sziget úti kereszteződéstől az Uránvárosi buszállomás északi sarkáig tartó szakaszra vonulnak át a munkagépek. Utóbbi részen csőbefűzéses technológiával újítják meg a vízhálózatot annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a teljes útfelbontás, és az iskolakezdés utánra ütemezték a közműfelújítást, hogy az minél kevésbé okozzon fennakadást az egyébként forgalmas úton.

A vízszolgáltatás a tervek szerint zavartalan lesz, kivéve azt a néhány órát, amikor a régi és az új vezetékszakaszokat összekötik. A közlekedést tájékoztató táblák segítik, az érintett lakókat előzetesen plakáton értesítik a várhatóan november elejéig tartó munkálatokról.

hirdetés

A város keleti részében is közműépítés zajlik hétfőtől, a Zsolnay út – Mohácsi út – Engel János utca kereszteződésében cserélik a keleti városrész egyik fontos töltővezetékét. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint útburkolat felújítást fog végezni, amelyhez a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szakemberei munkájukat igazították: mivel a Zsolnay utat várhatóan nagyobb területen újraaszfaltozzák, előtte elvégzik az ivóvízvezeték régóta esedékes, szükséges rekonstrukcióját.

A felújítás szűkített sávok mellett halad: szeptember 21-től egy hétig a Zsolnay út belváros felé haladó két sávját, majd egy hétig a kifelé vezető útpályát zárják le 3 méter hosszan. Vagyis a forgalom egy-egy sávon lesz biztosított.

A szolgáltató kéri, hogy a lakók és a közlekedők türelmükkel, megértésükkel segítsék az október közepéig tartó munkát!

(Tettye Forrásház közleménye)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter