Alig mennek el Magyarországról az emberek az ENSZ szerint

Innen vándorolnak ki a legkevesebben a régióból, sőt az egész Balti és Visegrádi országok közül is – derül ki az ENSZ egy friss jelentéséből. Pontosabban egy cseh matematikus-nyelvész térképéből, amely a világszervezet adatai alapján készült.

Egy fiatal cseh nyelvész-matematikus, Jakub Marian tett közzé egy térképet a napokban az ENSZ adatai alapján. Ezen az látszik, hogy hányan élnek külföldön az egyes országokból a jelenlegi lakosságszámhoz viszonyítva. Így néz ki ez:

hirdetés

kivándorlók térkép

Jól látszik, hogy Boszniában ez az arány 43,3 százalék, Albániában 38,8 százalék, Litvánia (18,9%), Románia (17,5%), Lettország (17,1%) és Bulgária (16,5%). Lengyelországból is többen próbálnak próbálnak szerencsét külföldön, ott az arány 11,5%.

Magyarország esetében viszont mindössze 6 százalék a külföldön élők aránya a lakosságszámhoz viszonyítva

– az ENSZ adatai alapján.

Az ENSZ számai és migrációs jelentései között böngészve kiderül az is, hogy a legtöbben 2010 előtt mentek el Magyarországról, egész pontosan 2005-2010 között.

diagram_kiv

Külön érdekes az a tény is, hogy a legkevesebben Spanyolországból akarnak elvándorolni, pedig ott nagyon magas a munkanélküliségi ráta, ami elsősorban a fiatalokat érinti.

Viszont marha jó idő van és gyönyörűek a bícsek!

(via HVG)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter