Állami díjat kapott Pécs ügyvédje, aki visszaszerezte a Vízművet

A szociális munka, a gyermekvédelem, az esélyteremtés és az önkéntesség területén kiemelkedő munkát végző embereknek adtak át miniszteri elismeréseket pénteken Budapesten. Köztük volt dr. Szabó Iván is, aki 2009. óta számos ügyben képviseli a pécsi önkormányzatot.

MTI fotó: Illyes Tibor

MTI fotó: Illyes Tibor

hirdetés

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Pro Voluntarius-, az Esélyteremtésért-, a Szent Kristóf- és Pro Caritate-díjak átadásán úgy fogalmazott, “amink van, azt általában kaptuk, és ha kaptuk, akkor tovább is adhatunk belőle”.

– Ezt nevezik közösségi teherviselésnek, társadalmi szolidaritásnak, felebaráti kötelességnek – tette hozzá.

A díjazottaktól azt kérte, ne csak tegyenek, hanem beszéljenek is munkájukról, terjesszék azt az örömöt és jó érzést, amit kivált belőlük a tevékenységük – mondta Balog Zoltán.

Szabó Iván Pro Voluntaris díjat kapott Balog Zoltántól, elsősorban karitatív támogatásaiért. Az ügyvéd sok millió forintot adományozott már a pécsi Gyermekklinikának, legutóbb pedig a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központ alapítványát támogatta. (MTI)

Budapest, 2016. december 16. Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere (b7), Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelõs államtitkár (b3) és Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkár (j), valamint a Pro Voluntarius-, Esélyteremtés-, Szent Kristóf- és Pro Caritate díjak kitüntetettjei az átadási ünnepségen a minisztérium Tükörtermében 2016. december 16-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Budapest, 2016. december 16.
Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere (b7), Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelõs államtitkár (b3) és Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkár (j), valamint a Pro Voluntarius-, Esélyteremtés-, Szent Kristóf- és Pro Caritate díjak kitüntetettjei az átadási ünnepségen a minisztérium Tükörtermében 2016. december 16-án. Szabó Iván középen, leghátul látszik csak – félig!
MTI Fotó: Illyés Tibor

Szabó neve jól ismert Pécsen, ő volt az, aki visszaszerezte a Vízművet, amiért mindössze 1 eurót kellett fizetnie az önkormányzatnak, illetve 3 milliárd forintnyi kártérítést vállalt az állam. Ez utóbbi összeg egyébként szinte fillérre annyi, mint amennyit az einstandos balhé előtt ajánlott az önkormányzat a farnciáknak a részvényekért.

Emellett a pécsi közösségi közlekedést is stabilizálta Szabó Iván, és az ő segítségével tudta saját kézbe venni az önkormányzat a tömegközlekedést, illetve létrehozni a Tüke Buszt, majd megindítani a buszcsere programot. 

Szabó Iván díj2

Fotó: Szabó Iván Facebook

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter