Alsó hangon is 60 ezer ember volt kíváncsi a Pécsi Fényfesztiválra

Ennyi embert szinte még soha nem lehetett látni egyszerre Pécsett, mint a hétvégén. Úgy tűnik, a város megtalálta a neki való fesztivált.

– Ennyi embert még soha életemben nem láttam a városban – hangzott el a közönség soraiból, és valóban: a Zsolnay Fényfesztivál két év alatt Pécs legjelentősebb fesztiváljává nőtte ki magát. A legvisszafogottabb becslések szerint is 60 ezer ember volt kíváncsi a látványos showra Pécsen.

hirdetés

A Széchenyi tér felett 30 méter magasan repülő légtornászok, 26 helyszínen zajló lenyűgőző fényalkotások, szabadtéri koncertek és újcirkuszi előadások szórakoztatták a látogatókat. A Fénybütyköldében 1200 látogató készített magának fénylő ékszereket és kiegészítőket, így maguk is aktív résztevőivé váltak a fesztiválnak. A Sienta la Cabeza társulata saját bevallása szerint még soha nem dolgozott esőben, ám a pécsi fesztivál annyira lenyűgözte őket, hogy észre sem vették a pénteki szemerkélő esőt és rengeteg jelentkezőnek készítettek extrém, fénylő hajkölteményt, ami a fesztivál egyik legnépszerűbb eleme volt.

“Egyedit akartunk alkotni, amihez hasonlót sehol az országban nem láthat a közönség”

– mondta Vincze Balázs a fesztivált szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

– A látogatók lelkesedése visszaigazolta, hogy ez sikerült. Ráadásul a színes programok mellett a nemzetközi fényszakma krémje Pécsre látogatott és a legelismertebb fényművészek méltatták a magas színvonalú szakmai munkát – közölte az ügyvezető.

Zsolnay_Light_Art Voala_Station Sienta_la_Cabeza Fenyfesztival Feny_Utja

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter