Amit Pécs idén megspórolt, azt most ki kell fizetnie a városi cégeknek

Több mint 1,5 milliárd forintot tudott megtakarítani az önkormányzat idén, de ebből most öt céget 1,4 milliárddal ki kell segítenie. A többi vis-maior keretre és dologi kiadásokra megy.

Keményen spórolt a pécsi önkormányzat idén, össze is jött több mint 1,5 milliárd forintnyi tartalék – derül ki abból az előterjesztésből, amiben arról van szó, hogy most ennek a pénznek a jó részét mégis csak ki kell fizetni öt önkormányzati cégnek, amelyek igen nagy bajban vannak.

hirdetés

Az előterjesztés szerint

  • a Pécs-Pogányi Repülőteret Működtető Kft.-nek a repülőtér üzemeltetésére beérkező szállítói számlák kifizetésére, bérleti díjak teljesítésére összesen 27.826.000 forinttal,
  • a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. létesítményeinek működtetésére összesen 232.915.000 forinttal
  • Pécsi Kommunikációs Központ (ez a város médiacége, és adja ki a Pécsi Híreket és a Pécsma.hu-t) részére beérkező szállítói számlák kifizetésére szükséges összesen 40.000.000 forinttal
  • és a Tüke Buszt is csaknem 600 millió forinttal
  • valamint az Elszámolóházat 400 millió forinttal

segíti ki az önkormányzat pluszban.

Mindezek mellett 70 millióval megemelik a “dologi kiadásokat”, 30 millióval a fenntartási, úgynevezett vis-maior keretet is az előre nem tervezhető – de immár szükséges – felújítások miatt.

A cégek “mentőcsomagjára” még rá kell bólintania a Közgyűlésnek is csütörtökön.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter