“Átmennek, összefolynak…egyesülnek” október 23-án Pécsen!

Vagyis megint lesz tüntetés. Kérdés, hogy ez is jó buli lesz-e!?! Egyelőre ugyanis egymással veszekednek a résztvevők.

Bár van még némi zavar a pécsi kormányellenes – de civil és pártsemleges – tüntetők között, hogy most egy vagy két helyszínen lesz egyszerre, netán külön-külön, vagy egymást váltva demonstráció, az viszont biztos, hogy nagyon készülnek október 23-ra.

hirdetés

Dr. Heindl Péter, főcivil, tüntető örömmel tudatta, hogy “HEURÉKA! Kétnapos rendőrségre járás eredményeként ma reggel sikerült egyezséget kötni a Zsolnay Örökségkezelő Kft-vel. Írásban vállalták, hogy előre hozzák a városi program befejezését a Széchenyi téren, és ötkor megkezdik a kipakolást. (Köszönet a közreműködőknek!) Így örömmel jelentem be a kezdeményezők nevében: Október 23-án este 6-KOR TÜNTETÉS A SZÉCHENYI TÉREN!”

A főszervező közölte, a “tüntetés nem pártszervezésű, civil kezdeményezés, ugyanakkor minden pártaktivistának, akár magasabb tisztséget viselőnek is ott a helye, aki polgártársaival együtt
– kész cselekedni azért, hogy a 2010 után elvett szabadságjogainkat visszaszerezzük,
– kész tenni azért, hogy a jogtipró, végtelenül korrupt hatalom legkésőbb 2018-ban megbukjon,
– kész elfogadni, hogy az együttműködés mostani célja nem az, hogy egyik, vagy másik ellenzéki párt a többiek kárára erősítse ellenzéki pozícióit az Orbán-kormányzat által kiírt választáson, hiszen a 2011-es, Orbán-féle választási rendszer célja éppen az, hogy az ellenzékiek ezt tegyék,
– kész ennek érdekében elfogadni azt, hogy a pártok egymás közötti demokratikus versenye a választók megnyeréséért azután esedékes csak, hogy a jelen hatalmat közösen megdöntöttük. Csak ezután kerülhet sor egy tisztességes, arányos választási rendszerben olyan új választás megtartására, amelynek a tétje már a pártok, vagy nem-pártjelöltek közötti szabad verseny.
Hívunk tehát mindenkit, aki kész egyetlen közös cél érdekében cselekedni: a szabadságunk helyreállítása és a jelenlegi korrupt és jogfosztó hatalom megdöntése érdekében!”

A legnagyobb kormányellenes pécsi facebook csoportban viszont van némi tanácstalanság, sőt többen ki is akadtak a szervezőkre. Azt írják, hogy

“Pécsiek!
Október 23-án túltolták a tüntetést szervezők ! 2 biztosan nagyon jót akaró társunk…egy időpontban 2 helyszínre harcoltak ki engedélyt. szerencsére a Kossuth tér és a Széchenyi tér között 300 méter van, így ajánlom MINDEN igazán érző , együttérző, felelősen gondolkodó és tenni/változást akaró pécsinek, baranyainak, hogy jöjjetek, legyünk , tegyünk, mutassuk meg, hogy vagyunk…átmegyünk-összefolyunk…egyesülünk(ki hol kezdi), de az erő az összefogás.”

Meg ilyenek is vannak.

tüntetés veszekedés

Hogy az október 23-i tüntetés mennyire lesz “jó buli”, azt nem tudjuk, de a legutolsó jó buli a Bayer Zsolt elleni pécsi tüntetés volt – a résztvevők szerint.

Balhé volt Bayer Zsolt pécsi fórumán – OK!PÉCS

Díjat is kapott a publicista, de még milyet! Mondjuk ez nem nagyon tetszett neki, le is szarozta rendesen.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter